DEM Parti’den Bahçeli’ye yanıt: Cürmünüz kadar yer yakarsınız

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları birer gün arayla partisini hedef alan MHP lideri Bahçeli ve İYİ Parti lideri Akşener’e yanıt verdi. Bahçeli’ye "Cürmünüz kadar yer yakarsınız, haddinizi bileceksiniz" dedi.

Siyaset 27 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Şehit cenazeleri üzerinden partisinin hedef haline getirildiğini belirten Hatimoğulları MHP Genel Başkanı Bahçeli ve İYİ Parti lideri Meral Akşener’in partisi hakkındaki sözlerine de yanıt verdi.

İktidarın şehit cenazelerini ülkenin nasıl yöneltildiğinin sorgulanmasını engellemek için kullandığını öne süren Hatimoğulları “Çatışmalarda yaşamını yitiren her gencin acısını yüreklerimizde hissettik. Çatışmaların derinleştirildiği bir dönemden geçiyoruz. 40 yıldır bu ülkenin dört bir tarafına cenazeler gidiyor, birileri iktidarını korumak için bu çatışmaları körüklüyor. Biz herkesi barış için çalışmaya davet ediyoruz” dedi.

Hatimoğulları “Çatışmalarda yaşamını yitiren bütün gençlerin ailelerine ve Türkiye halklarına başsağlığı dileklerimizi bir kez daha buradan iletiyoruz” dedi.

Bahçeli’den yaylım ateşi: DEM Parti'ye dışarı, AYM’ye kara cübbeliler, CHP’ye yüz karasıBahçeli’den yaylım ateşi: DEM Parti’ye dışarı, AYM’ye kara cübbeliler, CHP’ye yüz karası

Devlet Bahçeli’nin partisini hedef alan sözlerine yanıt veren Hatimoğulları “Bahçeli ve diğerleri bizleri karanlık odakların hedefi haline getiren konuşmalar sıraladı. Sizin karşınızda dolandırıcılar, halkını üç kuruşa satacak sizin gibi insanlar yok. Sizin karşınızda bu laflardan korkacak cesaret yoksunu bir parti yok. Şeref ve onurdan payesini almayanlara pabuç bırakmayız. Cürmünüz kadar yer yakarsınız, haddinizi bileceksiniz. Bahçeli’nin konuşmalarından nefret ve küfrü çıkarsanız yazacak bir şey bulamazsınız. Bizler çok katledildik, çok tehdit edildik, işkence gördük, çok hapsedildik. Kürt sorununun barışçıl yollarla çözülmesi için çok çaba sarf ettik, bugünlere geldik. Bizi Meclis’e leylekler getirmedi, halk taşıdı. Halkı kin ve nefrete teşvik eden Bahçeli’nin dilinin tarihin en kirli çöp sepetinde yer alacağından hiç kuşkumuz yok. Şerefli olmak yoksul halkın gencecik evlatlarının ölümünü seyretmek midir yoksa ölümlerini engelleyecek politikaları geliştirmek midir? Onurlu olmak Türkün, Kürdün, Alevinin özgürce eşit yurttaşlık içinde yaşamasını talep etmektir. Bahçeli oturacak, kendini şeref testinden geçirecek” diye konuştu.

Akşener’e yanıt

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisinin grup toplantısında DEM Parti hakkında kullandığı “Adı sürekli değişen, terörist başına duyduğu sevdası bir türlü değişmeyen sözde siyasi partinin siyasi meşruiyeti yoktur” sözlerine de yanıt veren Hatimoğulları şöyle konuştu:

“Bizim ismimiz sürekli değişiyorsa parlamento dönüp kendisine bakacak. Bizler üzerindeki baskılara seyirci kalanlar demokrat olduklarını söylemesin. Onlar sırtını 90’lı yılların karanlık tarihine dayamış, biz ise gücümüzü halkımızdan aldık. Umarız ki muhalefetin diğer kesimlerinin aklı başına gelir.”

Bahçeli ne dedi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli DEM Parti’ye mensup 57 milletvekilinin aldığı maaşların ve partinin aldığı hazine yardımının kesilmesini istemişti. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli “Bu terör yuvasına ödenecek Hazine yardımı derhal kesilsin” demişti.

Meclis’in “bölücülerin meydan okuma yeri olmadığını” belirten Bahçeli “TBMM’de terörist istemiyoruz. 57 DEM milletvekilinin maaşının ve terör yuvasına ödenecek hazine yardımının derhal kesilerek terörle mücadele ve şehit ailelerine aktarılmalı” diye konuşmuştu.

DEM Parti Eş Başkanı: 'Özgür Özel’e eş başkan diyesim geldi' sözü dil sürçmesiydiDEM Parti Eş Başkanı: ‘Özgür Özel’e eş başkan diyesim geldi’ sözü dil sürçmesiydi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.