DEM Parti’den Başak Demirtaş yanıtı: Siyaset yapmak isterse adresi partimizdir

İstanbul için adaylık çıkışı yapan Başak Demirtaş'ın sözleri bir süredir gündemde. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan da bu konuya dair konuştu ve "Bir gün siyaset yapmak ve aday olmak isterse; olacağı adres tabii ki DEM Parti'dir" dedi.

Siyaset 27 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan (solda), Başak Demirtaş (sağda).

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 4 Kasım 2016’da tutuklandı ve o zamandan bu yana Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu. Eşi Başak Demirtaş 20 Ocak’ta Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti ve bundan bir gün sonra yaptığı açıklamada “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” dedi.

DEM Parti’den yapılan açıklamalara göre Başak Demirtaş’ın bu açıklaması sürprizdi. 10Haber’e konuşan DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli “Kendisi aday olursa tabii ki komisyonlarımız değerlendirir. Adaylık başvurusu yapması gerekiyor” demişti. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimize bu linkten ulaşabilirsiniz.

Dün DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sürerken, parti sözcüsü Ayşegül Doğan açıklamalarda bulundu. Daha önceki açıklamasında Selahattin Demirtaş’ın siyaseti bırakmadığını söyleyen Doğan, Başak Demirtaş’ın adaylık çıkışına dair de konuştu. Başak Demirtaş’ın kendi yoldaşları olduğunu belirten Doğan, Başak Demirtaş’ın genel seçim sürecindeki çalışmalarını hatırlattı. “Başak Demirtaş bir yerden siyasete dahil olmak isterse elbette bu DEM Parti’dir. Aksi şaşırtıcı olurdu bence. Başak Demirtaş’ın kendisi de net bir şekilde ifade ediyor zaten, ‘partimizden bana böyle bir öneri gelmedi diyor ama partimizden bana bir öneri gelirse ben hazırım’ diyor” ifadelerini kullanan Doğan, Başak Demirtaş’ın “Barış ve demokrasinin önünü açacağımıza inanırsak ve bunun için bir sorumluluk düşerse hazırım” sözlerini hatırlattı.

Başak Demirtaş’ın aday olma ihtimalinin şaşırtıcı karşılanmasını hayretle izlediklerini söyleyen Doğan “Evet, bir gün siyaset yapmak ve aday olmak isterse; olacağı adres tabii ki DEM Parti’dir” dedi.

Başak Demirtaş'ın sözleri sorulunca İmamoğlu kendi adaylığını hatırlattıBaşak Demirtaş’ın sözleri sorulunca İmamoğlu kendi adaylığını hatırlattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.