DEM’den yerel seçim mesajı: Başka partilerle de temas halindeyiz

Yerel seçimler ve ittifaklar hakkında T24'e konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin CHP dışında başka partiler ile de ittifaklara girebileceğini söyledi.

Siyaset 20 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 31 Mart’taki yerel seçimler hakkında T24’ten Namık Durukan’a konuştu. Partisinin yaklaşan yerel seçimlerde izleyeceği yol haritası hakkında konuşan Bakırhan, gündemdeki seçim ittifakları konusuna değinerek “Yalnızca CHP ile görüşmüyoruz, başka partiler ile de temaslarımız var” dedi. Bakırhan, destek verecekleri adaylar için belirledikleri kriterlerden bahsetti. O kriterleri şöyle sıraladı:

“Kadın düşmanı, demokrasi düşmanı, rantçı, çevre ve doğa düşmanı, ırkçı, milliyetçi bir adayı desteklemeyiz. Ölçülerimiz çok net. Biz başka bir partinin şu aday olsun, bu olmasın gibi tartışmalarına asla müdahil olmayız. Biz ancak ilkelerimizi ortaya koymakla mükellefiz.”

‘İş birliği sadece CHP ile sınırlı değil’

Yerel seçimlerde kurulacak ittifakların öneminin altını çizen Bakırhan, ittifak ihtimallerinin yalnızca CHP ile olmadığını söyledi, “Formül şu: İki partinin de oylarının bir araya gelerek kazanacağı kentleri belirlemeye çalışıyoruz. CHP’nin iddialı olduğu yerlerde kendi adayları, bizim iddialı olduğumuz yerlerde kendi adaylarımız. İş birliklerinde karşılıklı fayda esastır. Bu sadece CHP ile sınırlı değil, sol, sosyalist, demokrat diğer partilerin de iddialı olduğu yerler var. EMEP, TİP, DEVA, SAADET için de bunlar geçerlidir. Oylarımızın bir araya gelmesiyle kazanma şansının ortaya çıktığı kentlerde birlikte çalışmak temel önceliğimizdir” diye ekledi.

Erdoğan ‘CHP, DEM tarafından rehin alınmıştır’ demişti

Geçtiğimiz perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da AKP Belediye Başkan adaylarını açıkladığı sırada “CHP, DEM tarafından rehin alınmıştır” demişti. Bu ifade üzerine konuşan Bakırhan, “Erdoğan özellikle seçim dönemlerinde kamuoyunu manipüle etme konusunda Allah var çok mahir. Ne başka bir parti bize teslim oldu ne biz başka bir partiye teslim olduk” dedi.

‘Kayyım politikası iflas etti’

Kendisine HDP’li Belediyelere atanan kayyım Belediye Başkanları hakkında yöneltilen soruya cevap veren Bakırhan, şöyle söyledi:

“Kayyım politikası iflas etti. Bölgede milletvekili seçildiğim Siirt’te, AKP’ye oy veren Araplarla da görüşüyorum. İnanın yaka silkiyorlar. Onlar da bu hukuksuzluğun, haksızlığın, irade gaspının doğru olmadığını söylüyor, AKP’nin kendi tabanı da aynı görüşte. Bu zaten bir gasp, hukuksuzluktur. Bu dönem kesinlikle halkımızla, halklarımızla birlikte kazandığımız belediyeleri sonuna kadar savunacağız, sahipleneceğiz.

Kayyım sistemini hayata geçirmeyi düşünenleri şimdiden uyarıyoruz. Asla irademizi gasp ettirmeyeceğiz. Halkımızla birlikte sahip çıkacağız. Buyursunlar yarışalım. Güvendikleri, çok övdükleri kayyımlar yarışta karşımıza çıksınlar. Dolayısıyla kesinlikle belediyelerimizi, halkın oyları ile aldığımız bu mevzilerimizi tekrar kolayca vermeyeceğimizi belirtmek istiyorum.”

Akşener CHP’ye meydan okudu: DEM’le el sıkışın, her yeri alın da görelimAkşener CHP’ye meydan okudu: DEM’le el sıkışın, her yeri alın da görelim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.