Ekrem İmamoğlu Kahta’dan seslendi: Demirtaş’a selam söylüyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adıyaman Kahta'da düzenlenen seçim mitinginde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için "Neymiş, giderse kaos olurmuş, sen gidersen huzur gelir huzur" dedi.

Siyaset 4 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Adıyaman Kahta’da yaptığı konuşmada, “Adaletin Ekrem’i, Selahattin’i olmaz, adalet herkese” dedi. Kendisine seslenen vatandaşa, “Selahattin Demirtaş’a selam söylüyorum sorun yok” diye yanıt verdi.

Konuşmasında adalet vurgusu yapan Ekrem İmamoğlu, “Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı duracağız. Yargısız infaz yok. Yargı, siyasetin silahı olamaz. Yargı, adamına göre olmaz. Bizi ayakta tutan tek şey adalettir. Bugünün kadrosuna bir bakın. Bugünün Adalet Bakanı’na bakın. Kalkıyor, seçimi onlar kazanırsa şöyle kutlayacaklar, kendileri kazanırlarsa vesaire. Olmaz! Bu iktidarın bu ülke için yapabilecekleri bitti, memlekete zarar veriyorlar artık. Sevgi ve saygı çerçevesinde herkes birbirine fikrini söyleyecek. Bu hükümet ‘Bir kişiyim, kararı ben vereceğim’ diyor. Bir avuç insanı, bir kişilik aklı tıpış tıpış evine yollayacağız, zamanları bitti. Birinize hafif yan gözle bakan yöneticiyi seçmeyin, hepinizin gözünün içine bakan, anlayan yöneticileri seçin. Bu yöneticilik kavramı değişecek. Devlet vatandaşına gücünü göstermez” dedi.

Ekrem İmamoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Cumhur İttifakının ‘şahlanış dönemi’ dediği, çöküş dönemine döndü. Seçimi kaybettiklerini anlayınca sağa sola saldırmaya başladılar. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ Millete ait olan hiçbir hakkı yedirmedik, yedirmeyeceğiz. Onun için bu kayyum atama anlayışına da son vereceğiz.

Neymiş, 14 Mayıs seçimi darbe girişimiymiş. Seçimlere ‘darbe’ diyecek kadar akılları gitti. Milleti tehdit ediyorlar, kokutmaya çalışıyorlar. 6 Mayıs’ta biliyorsunuz İstanbul seçimini iptal ettiler. Anacığımın ak sütü gibi helaldir bana o seçim. İptal etti diye milletçe, hep birlikte tam 806 bin oy farkla kocaman bir demokrasi tokadı attılar bunlara. Halen akıllanmıyorlar. Neymiş, onlar giderse kaos olurmuş. Sen gidersen huzur gelir huzur. Bu millete huzur gelir. Gülmeyi unutturdun bize.

Tütündeki yasakları kaldıracağız. Bir avuç insanın lale devri bitti, şimdi milletin devri başlayacak. Ekonomiyi düzelteceğiz ve milletimizi ayağa kaldıracağız.

Selahattin Demirtaş’a selam söylüyorum sorun yok, onun adaletini diledik. Ben Selahattin Demirtaş’a defalarca selam söyledim, yine söylüyorum. Adalet herkese diyoruz. Benim Gezi davasından arkadaşım yatıyor. Sadece Selahattin Demirtaş’a değil, bütün haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanlara adalet istiyoruz.”

‘Ayağa kaldırmalıyız’

Deprem bölgesindeki sorunlara da değinen Ekrem İmamoğlu “Depremde yaşananlarla ilgili bir siyasi hesaplaşmaya girmek istemiyorum ama bu şekilde yoluna devam edemez, AFAD’ın düştüğü durumu gördük. 48 saat müdahale edilemedi. Memleketin valisi, kaymakamı devletine hizmet edecek, iktidara değil. Sen deprem olmuş hâlâ talimat bekliyorsan millet enkaz altında bekler, ne yazık ki yaşattılar. Devleti acilen toplamımız lazım. Adıyaman’ı ve deprem bölgesini ayağa kaldırmalıyız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'na Adıyaman'da sözlü saldırılar: Kahta programı iptal edildiKılıçdaroğlu’na Adıyaman’da sözlü saldırılar: Kahta programı iptal edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.