Erdoğan açıkladı: Şu an görevde olan öğretmenlerin yüzde 80’nini biz atadık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan şu an görevde olan öğretmenlerin yüzde 80'ninin Ak Parti döneminde atandığını söyledi.

Siyaset 16 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “2002 yılında göreve geldiğimizde derslik sayımız 343 bindi. Bugün bu sayı, iki kata yakın artışla 620 bine çıktı. 21 sene önce yaklaşık 500 bin öğretmenimiz varken şimdi 1 milyon 200 bin öğretmenimiz var. Halihazırda görev yapan öğretmenlerin yüzde 80’nini biz atadık. Rekor sayıdaki atamalar yanında öğretmenlik meslek kanunu hayata öğretmenlerimize ilave mali ve ekonomik haklar tanıdık. Şimdi bakanlığımıza bağlı olarak resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapanlar ve usta öğreticilerimizle ilgili bir adım atıyoruz. Bu kardeşlerimizin saatlik ek ders ücretlerinde yaklaşık yüzde 25 oranında ilave bir artışa gidiyoruz. Böylece böylece aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız” dedi.

Tanrıkulu’na yüklendi

Cumhurbaşkanın Erdoğan konuşmasında CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na da yüklendi. Erdoğan, “İşte bir tane sözde milletvekili, çıkmış ne yapıyor? Benim Mehmetçiğim’e saldırıyor. O Mehmetçik ki teröristlere karşı fedai can ediyor. Ama mensubu olduğu ana muhalefet partisi kalkıp da bu milletvekili müsveddesine en ufak bir söz söylemiyor veya bir müeyyide uygulamıyor. Şu anda bu topluluk, Allah’ın izniyle işte bu sözde milletvekillerine gereken dersi gerektiği zamanda en ideal şekilde verecek kalitededir. Biz, Mehmetçiğimize hiçbir gücün dokunmasına müsaade etmeyiz. Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızla işbirliği ve istişare içinde yeni anayasa sürecini de bu şekilde sürdüreceğiz” diye konuştu.

Sivil anayasa vurgusu

Yeni anayasa çalışmaları konusuna da değinen Erdoğan şöyle konuştu:
“Darbe anayasası yerine ülkemizi sivil, kuşatıcı ve özgürlükçü bir anayasayla buluşturma hedefimiz için de geçerlidir. Türk demokrasisi, sivil anayasa yapacak olgunluğa ulaşmış 15 Temmuz ihanetinden alnının akıyla çıkarak rüştünü ispat etmiştir. Cumhuriyetimizin ikinci asrındaki yolculuğumuzu sivil bir anayasayla yapmamız amaçlarımıza daha kolay ulaşmamızı sağlayacaktır. Elbette yeni anayasamızı bizim her zaman ve her yerde ifade ettiğimiz dört ana sütun üzerine inşa etmeyi hedefliyoruz. Bunların da tek millet tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri olduğunu ısrarla söylüyorum. Devletimizin bekası, milletimizin birliği, vatanımızın bütünlüğü, ay yıldızlı al bayrağımızın temsil ettiği bağımsızlığımız bizim kırmızı çizgimizdir. ”

Erdoğan'dan yeni Anayasa çıkışı: Gelin tartışalım, konuşalımErdoğan’dan yeni Anayasa çıkışı: Gelin tartışalım, konuşalım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.