Erdoğan: Adayları 15 Aralık’tan sonra açıklamaya başlayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimler için AK Parti ve MHP heyetlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü, önümüzdeki hafta çalışmaların olgunlaşacağını söyledi. Erdoğan 15 Aralık’tan sonra adayların peyderpey açıklanacağını belirtti.

Siyaset 9 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Atina ziyaretinden dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken belediye başkanı adaylarının 15 aralıktan sonra açıklanmaya başlanacağını söyledi. Erdoğan gün içinde TRT World Forum 2023’ün açılış konuşmasında da 2000’li yılların başındaki medyayı eleştirerek “biz buralara manşetlerle çarpışa çarpışa geldik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atina dönüşü uçakta gazetecilerin AK Parti ile MHP heyetlerinin yerel seçim çalışmalarına ilişkin sorusuna “2019 yerel seçiminde biz Cumhur İttifakı başlığıyla bir adım atmadık. Ancak bu seçimde durum çok daha farklı. Şu an itibarıyla Milliyetçi Hareket Partisi’nden ve partimden arkadaşlarımız müşterek çalışmalarını sürdürüyorlar. Hangi büyükşehirde, hangi illerde, hangi ilçelerde nasıl hareket edeceğiz, meclis üyeliklerinde nasıl hareket edeceğiz, bütün bu konuların hepsini arkadaşlarımız görüşüyorlar” diye yanıt verdi.

Heyetlerin önümüzdeki hafta içinde neticeye varacağını söyleyen Erdoğan sonrası için de şunları söyledi:

“Ondan sonra bizim konseyimize getirecekler. Biz de yapılan çalışmayı gözden geçirerek süratle adım atıp, 2024’e dair Devlet Bahçeli ile bir araya gelip kararımızı vereceğiz ve yola çıkacağız. 15 Aralık sonrası peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT World Forum 2023’ün açılış konuşmasını yaptı.

‘Bugünlere manşetlerle çarpışa  çarpışa geldik’

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yıl yedincisi düzenlenen TRT World Forum 2023’ün açılış konuşmasını yaptı. Erdoğan basının yeri doldurulamaz bir ihtiyaç olduğunu ancak güdümlü basının halkın haber alma hakkı yanında demokrasi için de açık tehdit oluşturduğunu söyledi.

Erdoğan “Ülke olarak 70 yılı aşan çok partili demokrasi mücadelemizde bu hakikati tüm boyutlarıyla pek çok kez tecrübe ettik. Üzülerek ifade etmek isterim ki bir dönem demokrasiye sahip çıkmak yerine vesayetçilerin yanında hizalanan, darbeye alkış tutan, milli iradeye müdahale çağrısında bulunan bir medya yapısıyla karşı karşıyaydık. Manşetlerini vesayetçilerin attığı güdümlü medya düzeni bilhassa 2002 öncesinde Türkiye’nin acı bir gerçeğiydi. Elbette bu zor dönemlerde her türlü tehdide rağmen milli iradenin yanında duran cesur basın yayın kuruluşları ve medya mensupları da vardı. Sayıları kısıtlı olmakla birlikte halka karşı sorumluluğunu yerine getiren bu gazetecilerin isimlerini demokrasi tarihimize altın harflerle yazdırmışlardır. Esasen kalemini, köşesini, ekranını güç odaklarının emrine verenlerin saldırılarına İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığımızdan itibaren biz de defalarca maruz kaldık. Muhtar bile olamaz manşetinden 411 el kaosa kalktı provokasyonuna kadar nice medya operasyonunun hedefi haline getirildik. Ama bunların hiçbirine boyun eğmedik. Yıldırma girişimleri karşısında asla geri adım atmadık, her zaman söylediğim gibi bu günlere manşetlerle çarpışa çarpışa geldik” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gün içinde yaptığı açıklamalarda ağırlıklı olarak dış politikaya ilişkin mesaj verdi. Erdoğan’ın bu  konudaki açıklamalarını aşağıdaki haberimizden okuyabilirsiniz.

Erdoğan ABD'ye çıkıştı, Batı ülkelerinin en 'yiğidini' seçtiErdoğan ABD’ye çıkıştı, Batı ülkelerinin en ‘yiğidini’ seçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.