Erdoğan Gaziantep’te: Çocuklarımızı içki ve kumardan uzak tutmak için camiye getirin

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep’te şehir hastanesi açılışı ve deprem konutu anahtar teslim törenine katıldı. Daha sonra camii açılışında konuşan Erdoğan “Çocuklarımızı içki ve kumardan uzak tutmak için camiye getirin” dedi.

Siyaset 4 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep’te önce Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni’nde, ardından da İslahiye’de Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nde konuştu. Erdoğan son olarak Şahinbey Millet Camii’nin açılışını yaptı.

Şehir hastanesinin fiziki imkanlarını anlatan Erdoğan “Bu hastanelerimizle bölgede inşallah bundan böyle sıkıntı yaşamayacağız. Gaziantepli kardeşlerimiz de ileri tıp teknolojilerine ve gelişmiş imkanlara sahip hastanemizde artık bu üst düzey sağlık hizmetinden faydalanacak. Hastanemizin resmi açılışıyla birlikte inşallah birimlerinin bir kısmındaki donanım ve personel eksikleri tamamen giderilerek randevu ve hizmetler konusundaki sıkıntılar ortadan kalkacaktır. Sağlık Bakanlığımızın kısa sürede tüm bu meseleyi çözeceğine inanıyorum” dedi.

Erdoğan'ın 'şeriat' çıkışına Özel'den yanıt: Uygulanırsa bir tane parmağın, elin, dilin kalmazErdoğan’ın ‘şeriat’ çıkışına Özel’den yanıt: Uygulanırsa bir tane parmağın, elin, dilin kalmaz

Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Antep’te 3 bin 903 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Erdoğan “Gaziantep’in de aralarında olduğu 11 şehrimizin 124 ilçesiyle 7 bin köy ve mahallesini vuran, 14 milyon insanı etkileyen asrın afetinin üzerinden bir yıl geçmişken yaraları sarma sözümüzü hızla yerine getiriyoruz” dedi.

Erdoğan “Dün Hatay’da, bugün Gaziantep’te, salı günü Kahramanmaraş’ta, çarşamba günü Şanlıurfa’da, perşembe günü Adıyaman’da, cuma günü Elazığ’da hak sahiplerine ilk konutları teslim ediyoruz. Deprem şehirlerimizi altyapısıyla üstyapısıyla, şehir merkezi ve kırsalıyla tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz” diye konuştu.

Seçimin depremin önüne geçmesine izin vermedik

Erdoğan İslahiye’deki törende ise “Gaziantep’te 14 bin konutumuzun yapımı hızla sürüyor. 10 bin 698 konutumuzun kurasını çekiyoruz. Seçim gündeminin deprem gündeminin önüne geçmesine asla izin vermedik. En son hak sahibi vatandaşımız konutuna yerleşinceye kadar bize durmak dinlenmek yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Islahiye’de deprem konutları anahtar teslim törenine katıldı.

Konuşmanın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki depremzede hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti.

Şahinbey Millet Camisini açtı: Birlik ve beraberliğin sembolüdür

Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam saatlerinde ise Gaziantep’te Şahinbey Millet Camii’nin açılış töreninde konuştu. Erdoğan “Camilerimiz birlik ve beraberliğin sembolüdür. İlim ve ahlak derslerinin verildiği ilim merkezleridir. Camilerimizin rollerine geniş açıdan bakmayı faydalı görüyorum. Her alanda kendimizi geliştirmenin yollarını aramalıyız. Çocuklarımızı camilere daha çok getirmeliyiz” dedi.

Erdoğan’ın son durağı Şahinbey ilçesindeki camii açılışı oldu.

Camilerin birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu söyleyen Erdoğan “İlim ve ahlak derslerinin verildiği ilim merkezleridir. Camilerimizin rollerine geniş açıdan bakmayı faydalı görüyorum. Her alanda kendimizi geliştirmenin yollarını aramalıyız. Çocuklarımızı camilere daha çok getirmeliyiz. Gençlerimizin camilerle irtibatının kuvvetli olmasını temin etmeliyiz. Yoksa gençlerimizi içki, kumar, terörden uzak tutamayız. Nesillerimize sahip çıkan kuruluşlara gönülden teşekkür ediyorum. Bu güzel camide yapılacak duaların kabul edilmesini niyaz ediyorum” diye konuştu.

Erdoğan’dan Hatay'a: Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse o şehre bir şey gelmez! Hatay'a geldi mi?Erdoğan’dan Hatay’a: Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse o şehre bir şey gelmez! Hatay’a geldi mi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.