Hilafet tartışmasını ‘toksik’ diye niteleyen Erdoğan nifak vurgusu yaptı

Erdoğan hilafet tartışmalarına üstü kapalı değinirken "İç kalemizi çökertme teşebbüslerine izin vermeyeceğiz... Milletin arasına nifak örülmesine seyirci kalmayacağız... Zehirli, toksik ve tehlikeli tartışmaları süratle geride bırakmamız gerek" dedi.

Siyaset 6 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Palace Kempinski’de Ortak Paylaşım Forumu’nda konuştu. Erdoğan iç siyasette yılın ilk gününden bu yana devam eden devam eden hilafet tartışmasına ilk kez giren Erdoğan konuşmasının önemli bölümünü ekonomiye ayırdı (konuşmanın ekonomi bölümü bu linkte).

Erdoğan “Çoğu çocuk ve kadın 23 bin masumun katledildiği Gazze’de ülkemiz Filistinli mazlumlardan yana tavır almıştır. İsrail yönetiminin vahşet politikasına karşı tüm dünyada giderek artan tepkilerin gerisinde ülkemizin yürekli duruşunun payı vardır. MİT ve TSK yurt içi ve sınırlarımız ötesinde Türkiye düşmanları ve aparatlarına karşı çok ağır darbeler indiriyor. Şer güçlerin maşalığını yapan terör örgütlerine nefes aldırılmıyor” dedi.

MOSSAD hücresine 15 tutuklama

Öte yandan MOSSAD’a çalıştığı öne sürülen 34 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, sabah saatlerinde, Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan casusluk davasında gözaltına alınan 34 kişiden 15’i tutuklandı. 11 şüpheli için adli kontrol şartları uygulanırken, 8 şüpheli ise sınır dışı edildi.

Hilafet tartışmasına değindi

Erdoğan Türkiye’de son günlerde devam eden hilafet tartışmalarına da üstü kapalı değindi. Erdoğan “Kullanım ömrü bitmiş küf kokan eski tartışmaları piyasaya sürme girişimleri asla masum değildir. İç kalemizi çökertme teşebbüslerine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Milletin arasına nifak örülmesine seyirci kalmayacağız. 28 şubat döneminden çok iyi hatırladığımız zehirli, toksik ve tehlikeli tartışmaları süratle geride bırakmamız gerekiyor. Kim bunlara odun taşıyor, kutuplaşma yapıyorsa biliniz ki milletin iyiliğini kesinlikle istemiyor demektir. Mücadelenin zorluğu ve bölgenin durumu ortadayken bizim bu yapay tartışmalara harcayacak tek bir saniyemiz bile olamaz” diye konuştu.

İmamoğlu’nu eleştirdi

Bu hafta sonu AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkana adayını açıklayacak olan Erdoğan, “Ülkemizin her alanda nereden nereye geldiğini en iyi sizler biliyorsunuz. 21 yılda Cumhuriyet döneminin altın yılları olarak şimdiden tarihe çekmiştir. Çöp çukur çamur. İstanbul buydu, bunlardan İstanbulumuzu kurtararak burada yaptığımız uluslararası bir toplantıda o zaman dediler ki, dünyada İstanbul temiz şehir noktasında bir veya iki numaradır. Bunlar durup dururken olmadı. Süratle çöpten çukurdan çamurdan İstanbulumuzu kurtardık ve ne yazık ki şu anda İstanbul o günlerine yeniden dönmek istiyor. Onun için artık bizim mottomuz Yeniden İstanbul. Buna mecburuz. Yeniden İstanbul’u inşa ve ihya etmeye mecburuz. Çok çalışacağız, gayret edeceğiz” dedi.

Erdoğan duyurdu: Ak Parti İstanbul adayını Pazar günü açıklayacakErdoğan duyurdu: Ak Parti İstanbul adayını Pazar günü açıklayacak

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.