Erdoğan iddialı konuştu: 81 ilin 2071’e kadarki içme suyu ihtiyacını projelendirdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DSİ tarafından yapımı tamamlanan 369 tesisin açılışında konuştu. Erdoğan 81 il için içme suyu eylem planı hazırladıklarını, illerin 2071’e kadarki içme suyu ihtiyaçlarını projelendirdiklerini söyledi.

Siyaset 12 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Devlet Su İşleri’nin (DSİ) yapımını tamamladığı 369 adet tesisin toplu açılış törenine katıldı. Törende toplam yatırım bedeli 53 milyar lirayı bulan projeleri tek seferde resmen hizmete aldıklarını belirten Erdoğan aralarında baraj, içme suyu, sulama, toplulaştırma, atık su ve taşkın koruma tesislerinin yer aldığı 369 farklı tesisin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Özellikle yaz aylarında tüm Türkiye’de yaşanan su krizi de Erdoğan’ın gündemindeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şehirlerimiz içme suyu sıkıntısı yaşamasın diye ‘81 İl İçme Suyu Eylem Planı’ hazırladık. Planla illerimizin 2040, 2050 ve hatta 2071 yıllarına kadarki içme suyu ihtiyaçlarını projelendirdik” dedi.

İzmir'in su krizi büyüyorİzmir’in su krizi büyüyor

Erdoğan devamında şöyle konuştu:

“81 ilimizin tamamının memba kalitesinde suya ulaşması için son 21 yılda 316 adet içme suyu ve 24 adet atık su tesisini hizmete sunduk, yıllık 3.1 milyar metreküp içme ve kullanma suyu temin ettik. En değerli kaynağımız olan yeraltı sularının korunması amacıyla 127 adet yeraltı depolamasını ve suni besleme tesisini tamamladık. Hizmete verdiğimiz 5 bin 679 yeni taşkın koruma tesisiyle insanımızın can ve mal emniyetini sağlama aldık. Daha bunun gibi nice eseri, yatırımı, projeyi tesisi ülkemize kazandırarak su kaynaklarımızı en verimli bir şekilde değerlendirmeye çalıştık. Olağanüstü gayretlerimiz neticesinde su akar Türk bakar sözü tarihe karışmış, bunun yerini su akar, Türk yapar sözü almıştır. Önümüzdeki dönemde su kaynaklarımız başta olmak üzere Rabbimizin ülkemize bahşettiği imkanlardan en doğru, en hakkaniyetli, en verimli şekilde istifade etmeyi sürdüreceğiz. Ne israf edeceğiz, ne heba edeceğiz, ne de zenginliklerimizin elimizden kayıp gitmesine seyirci kalacağız. Türkiye’nin kaynaklarını Türk milletinin emrine verme gayretlerimizin çevreci maskesi takan marjinaller tarafından engellenmesine müsaade etmeyeceğiz.”

Bodrum’da su krizi derinleşiyor: ’20 gündür suyumuz yok’Bodrum’da su krizi derinleşiyor: ’20 gündür suyumuz yok’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.