Erdoğan: Kaçak ve suça bulaşan göçmenleri sınır dışı ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 2,5 ayda 61 bin düzensiz göçmenden 25 bininin sınır dışı edildiğini söyledi. ‘Kaçak ve suça bulaşan göçmenleri sınır dışı ediyoruz’ diyen Erdoğan 1 milyon Suriyeli'nin geri dönüşü için Suriye’nin kuzeyindeki kalıcı konutları işaret etti.

Siyaset 23 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Burada konuşan Erdoğan, düzensiz göçmenler ve terörle mücadele ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Türkiye terör belasından muhakkak kurtulacaktır” diyen Erdoğan, “Dağa kaçırılan gençlerin sayısı günden güne azalıyor. Diyarbakır Annelerinin cesur direnişi bölücü örgütün gerçek yüzünün görülmesini sağladı. Ne tırlar dolusu silahlar, ne de ağababalarından görülen destekler acı akıbetin önüne geçemeyecektir. Teröristler ya Türk adaletine teslim olacaklar, ya da devletimizin demir yumruğuyla yüzleşeceklerdir” ifadelerini kullandı.

Esad bir kez daha vurguladı: Bu görüşme Erdoğan'ın koşullarıyla gerçekleşmezEsad bir kez daha vurguladı: Bu görüşme Erdoğan’ın koşullarıyla gerçekleşmez

Erdoğan, düzensiz göçle ve uyuşturucu tacirleriyle mücadelenin de güçlenerek sürdüğünü belirtti.

Erdoğan, “Türkiye’yi mülteci akınlarıyla sıkıştırma senaryolarını boşa çıkarıyoruz. Biz insanları yaşatmak için gerektiğinde tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Birileri bu insanları Ege’de ölüme mahkum ederken, biz sahil güvenlik güçlerimizle onları dalgaların arasından kurtarıyoruz. İnsan kaçakçılarına karşı alınan tedbirleri artırdık. 143 bin düzensiz göçmenin ülkeye girişini engelledik. Kaçak olarak ülkemizde bulunan veya suça bulaşanları da tespit ediyor ve süratle sınır dışı ediyoruz. Son 2,5 ayda 61 bin kaçak göçmenden 25 bini sınır dışı edildi.” diye konuştu.

Düzensiz göç sorununu ‘vicdani duruşla’ çözüme kavuşturacaklarını belirten Erdoğan, “Tarihimizde kültürümüzde yeri olmayan ırkçılık ve yabancı düşmanlığının toplumumuza sirayet etmesine müsaade edemeyiz. Suriye’nin kuzeyinde inşa edilen kalıcı konutların yapımı sürüyor. Tamamlanmasıyla 1 milyon kardeşimiz vatanlarına dönebileceklerdir. Körüklenen yalan furyasının aksine Türkiye asayişe dair tüm başlıklarda büyük yol kat etmiştir” dedi.

Kılıçdaroğlu: İnsan kaçakçılığı anlaşmasını neden İngiltere’den duyuyoruz?Kılıçdaroğlu: İnsan kaçakçılığı anlaşmasını neden İngiltere’den duyuyoruz?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.