Erdoğan muhalefete yüklendi: Bay Kemal’e cüzzamlı muamelesi yaptılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da konuştu "Önce millete umut diye pazarladıkları cumhurbaşkanı adaylarını ellerine geçirdikleri ilk fırsatta siyasetten zorla emekli ettiler" dedi, 6'lı masanın bir proje olduğunu söyledi.

Siyaset 3 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’da Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Buluşma Programı’nda konuştu. 14 Mayıs seçimlerinde Bursa’nın bir kez daha “güven ve istikrar” dediğini, Türkiye ile ilgili farklı hesapları olanların Bursa’nın da desteğiyle çok ağır bir hüsrana uğradığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerden bu yana yaşananlara bakıldığında Bursalıların ne kadar doğru, ne kadar isabetli, ne kadar basiretli bir tercih yaptıklarının çok daha net şekilde görülebildiğini anlattı.

‘Paylaşım kavgasına tutuştular’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha 8 ay öncesine kadar Türkiye’yi birlikte yönetmekten bahsedenlerin bugün birbirlerine demediklerini bırakmadıklarını, 85 milyonu kucaklaştırmaktan dem vuranların bugün sabah akşam kavga ettiklerini belirterek, “Önce millete umut diye pazarladıkları cumhurbaşkanı adaylarını ellerine geçirdikleri ilk fırsatta siyasetten zorla emekli ettiler. Etrafında pervane oldukları Bay Kemal’e cüzzamlı muamelesi yaptılar. Ardından bu sefer kendi aralarında paylaşım kavgasına tutuştular. Gün geçmiyor ki milletçe yüzümüzü kızartacak bir skandala, bir itirafa, bütün bunlarla beraber bir skandala, bilhassa gençlerimizin siyaset kurumuna yönelik güvenini zedeleyen bir ayak oyununa şahit olmayalım” dedi.

‘Altılı masa bir projedir’

Ülke siyaseti adına düşündürücü olduğu kadar gerçekten üzüntü verici günlerden geçildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim kanaatimize göre ortaya saçılanlar, buz dağının sadece görünen kısmıdır. Turpun büyüğü aslında hala heybededir. Tamamen siyaset mühendisliği ürünü bir proje olan altılı masa kurgusunun organizatörleri eninde sonunda ortaya çıkacaktır. Türkiye’nin ve Türk milletinin verilmiş sadakasının olduğunu gün geçtikçe daha net bir şekilde göreceğiz. Biz elbette siyasi rakiplerimizin kendilerini böyle bir duruma düşürmesini arzu etmeyiz. Hele hele toplumumuzun belli kesimlerinde yayılan karamsarlık dalgasını, demokrasimiz adına ürkütücü buluyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘Muhalifim diyeni de kucaklayacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyaset kurumunun ana görevinin topluma umut aşılamak olduğunu, burada oluşacak en küçük bir zafiyetin geçmişte olduğu gibi ülkeye ve demokrasiye ağır faturaları olacağını vurguladı.
Böyle bir tablonun oluşmaması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini muhalif olarak tanımlayan vatandaşları kucaklayarak, onların da sesine kulak verip sorunlarına çözüm üreteceklerini, milli birlik ve beraberliğin bozulmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

‘Bizde yarı zamanlı başkanlık olmaz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefetin idaresindeki belediyelerle Cumhur İttifakı’nın yönetimindeki belediyeler arasındaki fark gece ile gündüz arasındaki fark gibidir. Biz de yarı zamanlı belediye başkanlığı olmaz. Bizde şehirlerini ihmal eden, hemşehrilerini en çok ihtiyaç duydukları anda yüzüstü bırakan belediye başkanları olmaz. Bizde seçmenini sadece seçimden seçime hatırlayan belediye başkanı olmaz. Şayet ezkaza böyle bir belediye başkanı çıkarsa milletten önce hesabını biz sorar, herkesten önce biletini biz keseriz.” diye konuştu.

Erdoğan Diyanet Akademisi'nde konuştu: Şeriata düşmanlık dine husumettirErdoğan Diyanet Akademisi’nde konuştu: Şeriata düşmanlık dine husumettir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.