Erdoğan: Pençe harekat bölgesinde çok yakında kilidi kapatıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Savunma Üniversitesi Mezuniyet Töreni'ndeki konuşmasında 'Pençe harekat bölgesinde çok yakında kilidi kapatıyoruz' dedi. Erdoğan, Irak ve Suriye hattında Türkiye'ye tehdit oluşturacak yapılara izin verilmeyeceğini söyledi.

Siyaset 14 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Mezuniyet Töreni’nde konuştu. “15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kurduğumuz üniversitemiz misyonunu başarıyla yerine getiriyor. Evlatlarımız her açıdan donanımlı en iyi şekilde yetişiyor. Ordumuzun değişen ihtiyaçlarını karşılayan üniversitemiz ordumuzun farklı kademelerine vazife şuuru kazandırıyor” diyen Erdoğan üniversitenin TSK’nın kadrosunu yetiştirdiğini söyledi.

Rektör ve yöneticileri tebrik eden Erdoğan, kendilerinin gereken desteği verdiklerini ve buna devam edeceklerini söyledi. Rusya-Ukrayna arasındaki savaşı bitirecek güçlü bir iradenin görünmediğini belirten Erdoğan “Türkiye olarak savaş tüccarları dışında kimseye faydası olmayan iki komşumuza da zarar veren bu kan deryasını durdurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Gazze’deki katliamı anlatmakta artık kelimeler yetersiz kalıyor. Savaş hukukuna dair hiçbir ilke, kural ve kırmızı çizgi dikkate alınmadı. 7 Ekim’den beri yaşananlar savaş değildir. Gazze’de şahit olduğumuz doğrudan soykırımdır. İsrail güvenliğini daha çok toprak işgal etmekte aradıkça hiçbir ülke kendini yüzde 100 güvende hissedemez. Zulme tepkimizi en sert şekilde gösterirken, kalıcı barışa giden yolun açılmasını için yoğun çaba sarf ediyoruz. Arzumuz kısa sürede ateşkes ilan edilerek, Gazze halkının biraz nefes alması gerektiğidir. Bunu NATO Zirvesi’nde muhataplarıma ifade ettim” dedi.

Bunlarla birlikte vatanın güvenliğini de gözardı etmediklerini ifade eden Erdoğan, 40 yıldır bölücü terör örgütüne karşı büyük bedeller ödendiğini söyledi. “Şehit kanlarıyla vatan kılınmış bu ülkeyi alçaklara bırakmadık. Terörle mücadelede çok önemli başarılara imza attık. Hudutlarımız içinde bölücü örgüt eylem yapamaz hale geldi. Askerimizle, polisimizle, jandarmamızla, istihbaratçılarımızla enselerindeyiz” diyen Erdoğan, terör örgütüne ciddi darbedeler indirildiğini aktardı.

“Pençe harekat bölgesinde çok yakında kilidi kapatıyoruz. Irak ve Suriye hattında ülkemize tehdit oluşturacak hiçbir yapıya müsaade etmemekte kararlıyız” diyen Erdoğan, terör bataklığını mutlaka kurutulması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan ABD'de 'FETÖ' konusunu açmamış: Şu anda zaten ortada yokErdoğan ABD’de ‘FETÖ’ konusunu açmamış: Şu anda zaten ortada yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.