Erdoğan’a çıkışan Kılıçdaroğlu yine ‘mücadele’ dedi

Tasarruf tedbirleri nedeniyle Erdoğan'ı hedef alan eski CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'mücadele' vurgusu geldi. Kılıçdaroğlu daha önce Erdoğan-Özel görüşmesi öncesinde de 'mücadele' vurgusu yapmış, CHP'den de yanıt gelmişti.

Siyaset 15 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Kılıçdaroğlu, Beştepe'de.

Türkiye’de Tayyip Erdoğan iktidarı enflasyonla mücadele iddiasını kuvvetlendirme arayışında. Bu amaçla Merkez Bankası’nın sıkı para politikası uygulamaya başlamasından yaklaşık 10 ay sonra bu kez kamu maliyesinde de sıkıştırma adımları atılmaya başlandı. 2024 yılı bütçesinde 2.7 trilyon TL’lik açık öngören hükümet beklenen verimlilik ve tasarruf yapma hamlesini başlattı. Dün yapılan açıklamaya göre planlanan bütçe giderlerinden 100 milyar liranın üzerinde tasarruf yapılacak. Ama bu tasarruf toplam bütçe büyüklüğü ve beklenen bütçe açığıyla kıyaslandığında sembolik kalıyor.

Tasarruf önlemlerinin Erdoğan’dan başlaması gerektiğini söyleyen muhalefet ise programı eleştirdi. Bir eleştiri de eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Kılıçdaroğlu paylaşımında ‘mücadele’ kelimesini büyük harflerle yazarak vurguladı. Daha önceki haftalarda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Erdoğan’la görüşmesinden önce Kılıçdaroğlu’ndan yine ‘Sarayla müzakere değil mücadele edilir’ çıkışı gelmişti.

Özel de Kılıçdaroğlu’na ”Hem müzakere hem mücadele edeceğiz” yanıtını vermişti.

X’teki paylaşımına ‘Uyarıyorum’ notuyla başlayan Kılıçdaroğlu’nun madde madde eleştirileri şöyle:

”Sana ‘tasarruf et’ dedim, ‘itibardan tasarruf olmaz’ dedin. ‘Milletin parasını israf ediyorsun -5’li çetelere peşkeş çekiyorsun- ekonomi batıyor’ dedim, ‘şaha kalkıyoruz’ dedin. ‘Güçlü bir ‘Stratejik Planlama Teşkilatı’ kurulmalı, hesapsız ödenen faizler ve artarak giden cari açık felakete sürükler’ dedim, ‘Ben ekonomistim, Bay Kemal anlamaz’ dedin, ekonomik tedbirleri memur servislerini keserek aldın.

‘Ekonomik iyileşmenin temelinde adil hukuk sistemi yatar, yargıdan elini çek!’ dedim, yargıyı cemaatlere, ekonomiyi damadına ve gözleri ışıltı saçan ekonomi biliminin cahili birine bıraktın.

‘Gazetecilerle uğraşma, milletin haber alma hakkı kutsaldır’ dedim, hala bugün bile ortağın çıkmış ‘gazetecileri içeri tıkmak da hukuk devletinin varlık ve şeref konusudur’ diyor.

’13 milyon sığınmacıyı, hem ekonomik olarak kaldıramayız hem de demografik yapımızı bozar, 6 milyar Avroyu biz Avrupa’ya verelim, sığınmacıları onlar alsın’ dedim, Avrupa’dan böyle emir aldım diyemedin, ‘ensar-muhacir’ dedin.

‘Vatandaşlık satılmaz, namustur.’ dedim, 3 kuruş paraya Türkiye Vatandaşlığı sattın. Bizi dünyaya rezil ettin. Mafya çetelerini ülkemize doldurdun.

‘Hem beceriksiz hem de kötüsün’

Ne ekonomiden anlarsın! Ne dış politikadan anlarsın! Ne memleketin derdinden anlarsın! Emekli, emekçi, işçi, öğrenci, memur, genç, çocuk, fakir-fukara bilmezsin.

Hem beceriksiz hem de kötüsün. Hamasetle, yalanla, iftirayla milleti kandırdın! Seninle MÜCADELE edeceğiz…

Ve tekrar söylüyorum; sen ve işgal çeten bu ülkenin selameti için verilmiş bir sadaka olarak hatırlanacaksınız, ama hem Türkiye Cumhuriyeti hem de Cumhuriyet Halk Partisi teslim alınamaz bir kale olarak ebediyen var olacaktır…”

CHP'den Kılıçdaroğlu'na müzakere yanıtı: Sıkılı yumruklarla değil, akılla önümüzdeki döneme bakıyoruzCHP’den Kılıçdaroğlu’na müzakere yanıtı: Sıkılı yumruklarla değil, akılla önümüzdeki döneme bakıyoruz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.