CHP’den Kılıçdaroğlu’na müzakere yanıtı: Sıkılı yumruklarla değil, akılla önümüzdeki döneme bakıyoruz

Eski CHP lideri Kılıçdaroğlu Özel-Erdoğan görüşmesinden önce 'Sarayla müzakere edilmez mücadele edilir' dedi. CHP bu sözlere yanıt verdi ve 'CHP sıkılı yumruklarla değil akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor' dedi.

Siyaset 25 Nisan 2024
Özgür Özel (solda), Kemal Kılıçdaroğlu (sağda).

CHP lideri Özgür Özel geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek için randevu talep edeceklerini söylemişti. Ardından Erdoğan Irak ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere Özel’den randevu talebi gelmediğini, geldiğinde görüşeceklerini söyledi. Erdoğan’ın dikkat çektiği bir konu daha vardı açıklamada: Yeni anayasa. Bu konu iktidarın uzun zamandır gündeminde. Özellikle AYM ile Yargıtay arasındaki Can Atalay krizinde yeni anayasa hükümet kanadında sık sık dillendirilmişti. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu sorunu ancak yeni anayasanın çözebileceği savunulmuştu. Özel ise yeni anayasa konusunda Erdoğan’a yanıt verdi ve önce mevcut yasalara uyulması gerektiğini belirtmişti.

Özel ile Erdoğan görüşmesinin gelecek hafta yapılması bekleniyor. Bu sırada Özel de kendi ajandasını oluşturuyor ve bir dizi görüşme gerçekleştiriliyor. Özel bu görüşmelerden birini de eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’le yaptı ama ne konuşulduğu bilinmiyor. Bu gelişmeler yaşanırken CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan beklenmedik bir çıkış geldi. Kılıçdaroğlu “Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir” sözlerinin yer aldığı bir sosyal medya paylaşımı yaptı. O paylaşımda Adnan Yücel’in “Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek” şiirinden bir bölüm paylaştı:

“Saraylar saltanatlar çöker
kan susar birgün
zulüm biter.
Menekşelerde açılır üstümüzde
leylaklarda güler.
Bugünlerden geriye,
bir yarına gidenler kalır
bir de yarınlar için direnenler… ”

Kılıçdaroğlu’nun bu mesajı Özel-Erdoğan görüşmesinden önce paylaşması ‘Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e uyarı’ olarak yorumlandı. Ancak 10Haber’in ulaştığı CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir Kılıçdaroğlu’yla görüştüğünü, eski genel başkanın hedefinin Özel olmadığını Erdoğan olduğunu söyledi. CHP PM üyesi Müslim Sarı ise bu konuda konuşmak istemediğini belirtti.

Bugün CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın parti adına sessizliğini bozdu ve Kılıçdaroğlu’nun paylaşımına yanıt verdi. TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Günaydın şunları söyledi:

“Kemal Bey’in, önceki dönem Genel Başkanımızın bu tweetini okudum. CHP geçmişten bu yana tüm siyasal partilerle görüşen tek siyasal partidir. Bunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Biriyle oturup toplantı yapmak, onu bir görüşmeye davet etmek ya da onun görüşmesine icabet etmek onunla mücadele etmemek anlamına gelmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi sıkılı yumruklarla değil akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor. Türkiye’yi temsil eden tüm siyasal partilerle görüşürüz ancak Cumhuriyet’in ilke ve devrimlerinden bir milim sapmayız. Herkes lütfen bu tavrımızı çok iyi bilsin.”

Cumhurbaşkanı başdanışmanından montajlı CHP paylaşımıCumhurbaşkanı başdanışmanından montajlı CHP paylaşımı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.