Cumhurbaşkanı başdanışmanından montajlı CHP paylaşımı

Başdanışmanı Oktay Saral ‘CHP-PKK işbirliğinin resmi’ diyerek CHP’li bir belediye başkanının Dem Parti’ye yaptığı bir ziyaretin fotoğrafının montajlı halini paylaştı. Montajda fotoğrafa PKK ve Öcalan posterleri eklendiği görüldü.

Siyaset 24 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Oktay Saral X sosyal medya platformundan tartışma yaratan ve ağır hakaret içeren bir paylaşım yaptı.

CHP Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in geçen ocak ayında DEM Parti Seyhan ilçe Başkanlığı’na yaptığı ziyarette çekildiği iddiasıyla bir fotoğraf paylaşan Saral “T.C. tabelası asarak şov yapan CHP’nin Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin alçağı terörist başının fotoğrafının asılı olduğu makamda oturup DEMleniyorsa başka bir şey söylemeye gerek yok. Bu CHP-DEM ortaklığının değil, CHP-PKK işbirliğinin apaçık resmidir” dedi.

Demirtaş yerine Öcalan, DEM yerine PKK

Ziyarette çekilen fotoğrafın orjinalinde DEM Parti binasının duvarında Demirtaş ve parti ambleminin olduğu iki poster olduğu görülürken Saral’ın paylaştığı versiyonda duvarlara Abdullah Öcalan ve PKK posterlerinin montajlandığı fark edildi.

Saral’ın sosyal medyada çokça tepki alan bu paylaşımı bazı kullanıcılar tarafından Mayıs 2023 seçimlerinden önce Ak Parti’nin propaganda için kullandığı Kandil montajlı CHP videosuna benzetildi.

‘Montaj Kandil videosunu Ak Partili bir vekil yaptı’ iddiası‘Montaj Kandil videosunu Ak Partili bir vekil yaptı’ iddiası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.