Özgür Özel: Ağzınıza dolamışsınız DEM, milletin derdi zam

CHP lideri Özgür Özel partisini DEM Parti ile görüşmesi sesebiyle eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi. Emeklilere yapılan zammı eleştiren Özel “Ağzınıza dolamışsınız DEM, milletin derdi zam” dedi.

Siyaset 23 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Özgür Özel, Cumhur İttifakı'nın DEM Parti eleştirilerine günlerdir 'Milletin derdi zam' diye yanıt veriyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Türkiye Büyük Millet Meclisi grup toplantısında gündeme dair değerlendirmeler yaptı.

Bu haftaki grup toplantısına 22 Ocak 2016’da hayatını kaybeden eski milletvekili Kamer Genç’i anarak başlayan Özel “Bugün yaşadığımız eşitsizliği, 1940’larda Kamer Genç’in hikayesini görünce Cumhuriyet’in kazanımlarının ne olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz. Kamer Genç’i rahmetle anıyorum. Kamer Genç TBMM’nin en renkli simalarından, sözünün arkasında durmasıyla, direnci cesaretiyle, ülkeye olan, Atatürk ve inkılaplarına bağlılığıyla hepimize örnek bir milletvekiliydi. İlk vekil olduğumuz yıllarda Kamer Bey’in yanında oturmak büyük bir heyecandı” dedi.

Özgür Özel'den Erdoğan'a 'efendi' yanıtı: Emekliyi değil ne lakap takacağını düşünüyorÖzgür Özel’den Erdoğan’a ‘efendi’ yanıtı: Emekliyi değil ne lakap takacağını düşünüyor

Soylu çağrısı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın suç örgütlerine yönelik operasyonlarını da değerlendiren CHP lideri “Bu insan kaçakçısı, uyuşturucu baronu, mafya lideri kimin zamanında gelmiş? Süleyman Soylu’nun zamanında gelmiş. Bu Soylu’yu atayan dolma kalemin mürekkebi kime aitmiş? Ali Yerlikaya’yı kim atadıysa aynısına aitmiş. Sakın Yerlikaya döneminde yakalananlara bakıp da memlekette temizlik oluyor sanmayın. Memleketi bu pisliğe burasına kadar batıranlar da o Soylu, onu atayan o dolma kalem, o mürekkebin sahibi Erdoğan’dır” diye konuştu.

Soylu dönemine vurgu yapan Özel eski İçişleri Bakanı’nın yargı önünde hesap vermesi gerektiğini kaydetti. Özel “Recep Tayyip Erdoğan uluslararası suçlularla ilgili, Ayhan Bora Kaplan’ın Ankara’daki eğlence merkezleri ve kimsesiz çocuklar üzerinden altında kalacağınız rezaletleri ortaya dökülmeden evvel ya Süleyman Soylu’nun gereğini yaparsın ya bu rezaletten bizzat sorumlusun” diye konuştu.

Milletin derdim DEM değil, zam

Özel konuşmasının büyük bir kısmını emeklilere yapılan ve düşük bulunan zamma ayırdı. Özel en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine gelmesi gerektiğini savunarak “Bin lira, iki bin lira seyyanen zammı kabul etmiyoruz, yedi bin liralık zammı alana kadar bütün emeklileri mücadeleye davet ediyorum” dedi.

İktidarın DEM Parti ile seçim işbirliği nedeniyle hedef gösterilmelerine yanıt veren CHP lideri “Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin söylediklerine yanıt verirsem grup toplantısı iki saat sürer ama milletin derdi bunlar değil; milletin derdi hayat pahalılığı, geçim, enflasyon. Ağzınıza DEM’i dolamışsınız, milletin derdi DEM değil zam” diye konuştu.

Özel Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesiyle ilgili iddialara da değindi. Erkan’ın babasının bir çalışanı işten kovduğu, başka bir çalışana tokat attığı iddiaları ortaya atılmış, Erkan ailesi yalanlamıştı.

MB’de vitrin değişiyor ama anlayış değişmiyor

Özel “Merkez Bankası’nda bir kriz yaşanıyor. Bir süredir Gaye Hanım’ın babası, çocuğu üzerinden bir şeyler yapılıyor. İddialar doğruysa durum vahim, iddialar yalansa da durum vahim. AK Parti’nin kendi iç savaşını Merkez Bankası’nda yürütmesi kabul edilemez. İsimler değişiyor, vitrin değişiyor ama anlayış değişmediği için sıkıntılar bitmiyor” dedi.

Özel'den Erdoğan'a 'DEM Parti' yanıtıÖzel’den Erdoğan’a ‘DEM Parti’ yanıtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.