Erdoğan’dan ‘Ekonomi kötü ama sor bakalım neden kötü’ açıklaması: Dış güçler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, KKTC'de BM ile yaşanan yol gerilimine ilişkin BM’yi taraflı davranmakla suçladı. Ülke ekonomisinde sorunlar olduğunu kabul eden Erdoğan, sorunların nedenini de açıkladı: ‘dış güçler’in kurduğu ekonomik tuzaklar.

Siyaset 22 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün saat 16.30’da Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından konuşan Erdoğan, gündemin sıcak başlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

KKTC’de BM askerlerinin ‘fiziki müdahalesi’ne tepki gösteren Erdoğan, bunun kabul edilebilir olmadığını vurgulayarak “Pile köyünde yaşayan Kıbrıs Türkü’nün kendi vatan topraklarına ulaşımını engellemek ne hukukidir ne insanidir. Barış Gücü gerek köylülere yönelik fiziki müdahalesi gerekse müdahale sonrası yaptığı talihsiz açıklamalarla tarafsızlığına gölge düşürmüş zaten yaralı olan itibarını daha da zedelemiştir. BM’den beklenen, istikrarı bozucu davranışlar yerine isminin hakkını vererek Ada’daki tüm tarafların insani ihtiyaçlarının çözümüne katkı sunmasıdır” ifadelerini kullandı.

Eyyam-ı Bahur ve Basra sıcaklarının Türkiye’de yaşattığı kuraklığa ve barajların doluluk oranındaki kritik düşüşe dikkat çeken Erdoğan, iklim değişikliğinin artık günlük hayatın bir parçası haline geldiğini söyleyerek su tasarrufu yapılması yönünde çağrıda bulundu.

Seçim dönemini örnek gösterdi

Konuşmasında ekonomide sorunlar olduğunu kabul eden Cumhurbaşkanı, bu sorunları ise ‘dış güçler’den kaynaklandığını ileri sürdü:

“Bugün Türkiye’nin ekonomide tabii ki sorunları var. Ülkemizin son 10 yıldır maruz kaldığı siyasi saldırıya her sosyal kumpasa terör örgütleri üzerinden organize edilen her güvenlik tehdidine ekonomik tuzaklar da eşlik etmiştir. 2018 yılından itibaren tuzaklar, alenen ekonomimizi mahvetme tehditlerinin savrulduğu hezeyanlara kadar varmıştır. Türk siyasi tarihinin önemli sembollerinden biri olan Mayıs 2023 seçimleri öncesinde ekonomimizle ilgili aynı senaryolar devreye alınmıştır. Yalan ve yanlış haberlerle toplumda panik oluşturmayla kadar nice oyunlar oynanmıştır. Milli iradenin tercihi Türkiye Yüzyılı’ndan yana olunca hevesler kursaklarında kalmış ancak ortaya çıkan ekonomik yük pek çok dengeyi sarsmıştır. Bu sorunları aşacak irademiz, potansiyelimiz, programımız mevcuttur. Son dönemde ekonomik göstergelerdeki olumlu göstergelerin kalıcı olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Mandacı dayatmanın kodları artık çözülmüştür. Bu dayatmanın yönünü yatırım, istihdam, ihracat, üretim yoluyla büyüme üzerine kurulu gelişmenin kimse önüne geçemeyecektir. Alınan önlemlerle otomotiv fiyatlarındaki balon sönmeye başladı. Fahiş fiyatların olduğu diğer sektörlerde de alınan önlemlerin etkilerini yakında göreceğiz.”

Ekonomideki ‘olumlu gelişmelerin kalıcı olduğundan kimsenin şüphe etmemesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomideki olumlu gelişmelerin işaretlerinden biri de Merkez Bankası rezervlerimizdeki güçlü artıştır” dedi.

Otomotivde ithalat, ilk yedi ayda ihracatı solladıOtomotivde ithalat, ilk yedi ayda ihracatı solladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.