Erdoğan’dan Gazze çağrısı: İran’a tepki verenler İsrail’e de ‘dur’ demeli

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Gazze'deki savaş için kalıcı ateşkes çağrısı yaparak ''Katliamları durdurmak için daha fazla çaba harcamalıyız'' dedi.

Siyaset 19 Nisan 2024

İsrail’in 7 Ekim’de Hamas’ın düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu’na cevaben başlattığı ve işgal ve savaşa dönüşen operasyon neredeyse 200 güne dayandı. Herkesin ateşkes ve esir takası için umutlandığı Ramazan ayında da saldırılar sürdü.

Gazze’deki durum Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gündeminde vardı.

Tanzanyalı mevkidaşıyla Filistin’i de konuştuklarını belirten Erdoğan şunları söyledi: ”Gazze başta olmak üzere adaletsizliklere karşı mücadele azmimizi güçlendiriyor. Afrikalı kardeşlerimiz Filistin davasına hassasiyeti tüm dünyanın malumudur. İşgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan vahşet karşısında atılabilecek adımları ele aldık.”

İsrail’in saldırıları sonrası 34 bin Filistinli’nin hayatını kaybettiğini belirten Erdoğan kalıcı ateşkes çağrısı yaptı: ”Gazze’deki katliamları durdurmak için daha fazla çaba harcamalıyız. Bir an önce acil ve kalıcı ateşkes sağlanmalı, sonrasında iki devletli çözüm için adımları hemen atmalıyız.”

Erdoğan İsrail’e misilleme yapan İran’a tepkide birleşen Batılı ülkelerin bunu Filistin’e saldırıları nedeniyle İsrail’e de yapması gerektiğini söyledi: ”Bu hafta Batılı ülkelerin İran’ın misillemeleri karşısında tek bir ses olarak tepki verebildiklerini gördük. Aynı aktörlerin tek ses olarak İsrail’e dur demeleri gerekiyor. İsrail’in gündemi çarpıtma, Gazze’yi gündemden düşürme teşebbüslerine fırsat verilmemelidir.”

Erdoğan'dan Papa Fransuva'ya Filistin mektubuErdoğan’dan Papa Fransuva’ya Filistin mektubu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.