Erdoğan’dan muhalefetin ekonomik vaatlerine tepki: Zübük siyasetçi oyunları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da seçim mitingi düzenleyip adaylarını tanıttı. CHP'yi hedef alan Erdoğan 'hesapsız vaatlerde' bulunanlara tepki gösterdi ve 'Antalya böyle zübük siyasetçi oyunlarına gelmez' dedi.

Siyaset 3 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü tanıttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Turgut Özal Spor Salonu önünde düzenlenen Antalya mitinginde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, mitingde hem vatandaşlarla hasret gidermeyi hem de 31 Mart seçimlerinde destek talep etmek istediklerini söyleyerek “Biliyorsunuz seçimler, siyasetçiler için hesap verme dönemleridir. Biz zaten yıllardır hesap verdik, hesap veriyoruz ama hesaptan kaçanlara da 31 Mart’ta hesap sormaya hazır mıyız? Gümbür gümbür 31Mart’a hazırlanıyor muyuz?” dedi.

Millete asla yalan söylemediklerini söyleyen Erdoğan, “Bizi aldatmaya kalkanlar da eninde sonunda kendi kazdıkları kuyulara düştüler ama ülkemizde tüm sermayesi yalan ve aldatma üzerine kurulu bir zihniyet var ki bir türlü ıslah olmuyor. Bir türlü milletin safına katılamıyor. Bu faşist zihniyet tercihini ya vesayetçilerden ya darbecilerden ya emperyalistlerden, son dönemde de terör örgütlerinden yana kullanıyor” diye konuştu. Ayrıca CHP lideri Özgür Özel’e de yüklenen Erdoğan, Özel’in parti üyelerine milleti kandırmayı öğütlediğini savundu. Ayrıca Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü ile birlikte vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya mitinginde AK Parti adaylarını tanıttı.

Özel’in ‘bizim DEM ile ittifakımız yok’ dediğini söyleyen Özel, bunun yalan olduğunu iddia etti. Özel’i riyakarlıkla suçlayan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“Milletin feraset şamarı yüzlerine defalarca indiği halde bu aymazlıklarından bir türlü vazgeçmiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, nafile. Milletimiz sadece maskelerin arkasına sakladıkları gerçek yüzlerini değil, onların ciğerlerini biliyor. Bukalemun gibi renkten renge girseler de bu millet onları gördüğü her yerde tanır ve layık olduğu cevabı verir.”

Erdoğan’ın hedefinde CHP vardı.

Türkiye’nin kimi yerler gibi zahmetsiz gelir kaynaklarına sahip bir ülke olmadığını söyleyen Erdoğan, kendilerinin ne yapıyorlarsa alın teriyle yapacaklarını söyledi. Bu şekilde ortaya çıkacak kazancı 85 milyonla bölüşeceklerini söyleyen Erdoğan, Antalya’nın her yıl milyonlarca turist ağırlamazsa, üretim yapmazsa refah seviyesini koruyamayacağını ifade etti.

Bunun tüm iller için geçerli olduğunu söyleyen Erdoğan, “Her kim karşınıza çıkıp da hesapsız kitapsız atıp tutuyorsa bilin ki size hiçbir şey vermeyeceği gibi elinizdekinden olmasına yol açacaktır. Antalya böyle zübük siyasetçi oyunlarına gelmez. Antalya, 31 Mart’ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? 31 Mart’ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız? 31 Mart’ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar kapı kapı dolaşmaya, ana kademe, kadın kolları, gençler hazır mıyız? Antalya ile birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı’nın renkleriyle boyamaya var mıyız? Antalya’nın altın çağını başlatmaya var mıyız?” dedi.

‘Hastanede rehin kalan vatandaşları hatırlayın’

Erdoğan daha sonra Antalya Şehir Hastanesi ile bağlantı yollarının açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin dünyanın önde gelen sağlık merkezlerinden biri olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Sağlıkta eski Türkiye manzaralarını yaşı 35-40’ın üzerinde olanlar iyi bilir. Her bakımdan tel tel dökülen hastaneleri hatırlayın. Hastanelerde rehin kalan vatandaşlarımızı hatırlayın. Doktorunu bulmanın ayrı, ilacını temin etmenin ayrı dert olduğu o çarpık sistemi hatırlayın. Sağlam girenin bile hasta çıktığı o köhne düzeni kökten değiştirmek için çok çalıştık. Şehir hastanelerimiz işte bu gayretin bir ürünüdür.”

Antalya'nın 4 ilçesi için 92 Milyon TL acil ödemeAntalya’nın 4 ilçesi için 92 Milyon TL acil ödeme

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.