Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ açıklamasına tepki: Durduk yere etnik köken mezhep tartışması açıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun Alevi olduğunu söylediği açıklamasını eleştirdi. Erdoğan, "Durduk yere etnik köken mezhep tartışması açıyorlar. Bu ülkede kimse kimseye kökenini de mezhebini de sormaz" dedi.

Siyaset 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

6 Şubat depremlerinin yıktığı Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde depremzedeler için bir hayırsever tarafından yaptırılan 14 adet köy tipi afet evi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle hak sahiplerine teslim edildi. Şu ana kadar 105 binin üzerinde konutun yapım sürecinin başlatıldığını ifade eden Erdoğan, deprem riskiyle karşı karşıya olan İstanbul için de konuştu. Erdoğan, “Bir kısmı yerinde bir kısmı rezerv alanlarda yürütülecek bir çalışmayla 5 yılda İstanbul’da riskli bina bırakmamayı hedefliyoruz” dedi.

Nurdağı'ndaki köy tipi evlerde yaşam başlıyorNurdağı’ndaki köy tipi evlerde yaşam başlıyor

“Bay bay Kemal ve avanesinden bu ülkeye fayda gelmez. Ne İstanbul’un başındaki, ne Ankara’nın başındaki, ne İzmir’in başındaki belediye başkanlarından hiçbir şey olmaz” diyen Erdoğan muhalefete de sert sözlerle yüklendi.

Kılıçdaroğlu “Alevi” videosuyla gençlere seslendi: “Alevi olmaz diyen bu sisteme, dürüst olan olur' diyecek misin?”Kılıçdaroğlu “Alevi” videosuyla gençlere seslendi: “Alevi olmaz diyen bu sisteme, dürüst olan olur’ diyecek misin?”

Nurdağı’ndaki törenin ardından depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’a giden Erdoğan burada Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ açıklamasını eleştirdi. Erdoğan, “Durduk yere etnik köken mezhep tartışması açıyorlar. Bu ülkede kimse kimseye kökenini de mezhebini de sormaz. Ana muhalefetin başındaki zat hangi mezhepten olursa olsun bizi düşündürmez, saygı duyarız” dedi ve ekledi: “Birileri eski Türkiye’nin hastalıkları gibi bu konuları kaşımanın, kanatmanın peşinde. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar buna da izin vermeyeceğiz. Türkiye’nin kazanımlarına el uzatılmasına izin vermeyeceğiz.”

Mayısta doğal gaz bedava oldu, araya yaz giriyor, neredeyse ekim ayına kadar doğal gaza çok az para ödenecekMayısta doğal gaz bedava oldu, araya yaz giriyor, neredeyse ekim ayına kadar doğal gaza çok az para ödenecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.