Erdoğan’dan seçmenlere ikinci tur soruları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimlerin ikinci turu için Twitter'dan bir mesaj yayınladı. İsim vermeden Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, seçmenlere sorular sordu.

Siyaset 23 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci tur için seçmenlere sorular sordu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 28 Mayıs’taki ikinci turu için siyasi partiler çalışmalarını hızlandırdı. Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu da bu kapsamda görüşmelerini sürdürüyor ve ikinci tur için seçmenleri sandığa çağırıyor. Dün Twitter hesabından açıklama yapan Erdoğan, muhalefete yüklendi ve seçmenlere kendilerine sormalarını istediği soruları yazdı.

Kılıçdaroğlu, depremzedelerin evlerinin yıkılmasında o evlere onay verenlerin sorumlu olduğunu ve bu nedenle kendileri iktidara gelirse yapılacak evleri bedava vereceklerini söylemişti. Ayrıca Kılıçdaroğlu hükümeti depremzedeye ev satmakla suçlamıştı. Erdoğan da Twitter mesajında bu ifadelere tepki gösterdi ve “Seçimden önce bedava ev vadedip sonrasında depremzedelerimizi misafir oldukları yerlerden atmaya kalkanlara itibar edilir mi?” dedi. Erdoğan bu cümlesiyle, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki otellerde misafir ettiği 550 depremzedeye verdiği hizmeti 21 Mayıs günü sonlandıracağını açıklamasına atıf yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun 17-25 Aralık darbe girişiminde FETÖ’cülerle hareket ettiğini iddia eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun bunu kendisinin de itiraf ettiğini savundu. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki AİHM kararını uygulayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu’na bu konuda da yüklenen Erdoğan, “Meydanlarda 6-8 Ekim olaylarının azmettiricilerini cezaevinden salma sözü verenlerin bölücü örgütle mücadele etmesi beklenebilir mi?” diye sordu.

“Rakiplerini tasfiye etmek için şantaj, tehdit, baskı, kaset kumpası dâhil her yolu meşru görenlerin siyasi ahlakına güvenilir mi?” diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun söylediklerinin birbirini tutmadığını da sözlerine ekledi.

14 Mayıs’taki seçimlerde Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı’na geçtiğini söyleyen Erdoğan, “Milletimiz 323 milletvekiliyle Cumhur İttifakı’na vererek aslında iradesini beyan etti” dedi ve cumhurbaşkanlığı oylamasında da yüzde 49,5 oy oranıyla 27 milyonu aşkın vatandaşın şahsına teveccüh gösterdiğini söyledi.

Kızılay yöneticisinden Saadet Partili kadına: Allah seni ve senin gibileri helak etsinKızılay yöneticisinden Saadet Partili kadına: Allah seni ve senin gibileri helak etsin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.