Erdoğan’ın sert sözlerine muhalefetten yanıt gecikmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Bursa ve Manisa'da yaptığı konuşmada muhalefete yüklendi. Erdoğan'a eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'ndan yanıt gecikmedi.

Siyaset 25 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime kısa süre kala indirimleri de peş peşe açıklıyor. Dün Bursa Gemlik’te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda otobüs üzerinden halka hitap eden Erdoğan, evlerde üretilen ve internette satılan ürünler için vergi muafiyeti sınırını 320 bin liradan 700 bin liraya çıkaracaklarını söyledi. Ticari araçlarını da yenilemek isteyen esnaflara da ‘ÖTV’ düzenlemesi yapıldığını duyuran Erdoğan, “Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek” dedi.

Buradaki konuşmasında muhalefete de yüklenen Erdoğan, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cezaevlerini boşaltacaklarını söylediğini aktararak “Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin terörist Selo’yu bile çıkaracağım diyor. Bunun yanında Apo’yu da çıkaracağım diyor. Bunu diyen kim? Bunun yanında Meral Hanım, o da söylüyor. HDP zaten söylüyor” diye konuştu. Erdoğan’ın bu konuşmalarına eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan yanıt gecikmedi.

Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından “Bay Kemal; Yargı araçsallaştırılamaz ve kişiye özel işletilemez diyor. Ayrıca hukuksuz şekilde tutuklanan her kim varsa ve yine hukuk karşısında suçlu kimse ve etrafta fink atıyorsa onlar için de gereği yapılacak diyor” açıklaması yaptı ve Rahip Brunson, Deniz Yücel ve Cemal Kaşıkçı örneğini verdi.

Başak Demirtaş da “Terörist Selo” ifadesini kullanan Erdoğan’a yanıt veren eşinin mesajını Hakkâri’de düzenlenen Yeşil Sol Parti mitinginde okudu. Cevapta “Şimdi kaybetmenin paniği ve korkusuyla, meydan meydan gezip ‘Selo, Selo’ diye kuyruğuna basılmış kedi gibi miyavlayıp duruyor. Biriler, aslanları kafese kilitleyince çakalların ormanın kralı olacağını sanıyordu. Yanıldılar, yenildiler. Şimdi ormanın kralı, 14 Mayıs’ta sandığa gidecek olan sizlersiniz artık” ifadeleri yer aldı.

Erdoğan aynı konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun 300 milyar doları Türkiye’ye getireceğine dair vaadini de eleştirerek “Esrar, eroin kaçakçılarından para getireceksin. Yok böyle bir şey” dedi.

Buradaki konuşmasının ardından SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni’nde açıklamalarda bulunan Erdoğan, burada muhalefetin ‘Togg fabrikası yok’ diyerek eleştirdiğini söyledi ve “Togg’un fabrikasında her 3 dakikada bir araç üretiliyor” diye konuştu.

Mitingde de terör söylemine devam etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde açıklamalarda bulundu.

Mitingde de muhalefete yönelik terör söylemine devam eden Erdoğan, “Milletimizin güvenliğini tehlikeye atma pahasına teröristlere göz kırpıyorlar. Kandil ne diyor biz Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz. Arkadaşı Kandil olana benim milletim destek verir mi. FETÖ’cüler milletin ve devletin başına çökmek için boşuna mı bekliyor, ülkemizi diledikleri gibi soyamayan Londra tefecileri umutlarını boşuna mı Kılıçdaroğlu’na bağladılar. Bu ülkenin ekmeğini yiyenlere ne oluyor. Ülkemiz kendi doğalgazımızı çıkarıyor, bunlar rahatsız oluyor. Terör örgütlerini inlerinde vuruyoruz, bunlar rahatsız oluyor. Değerli kardeşlerim bunları ancak biz vururuz, Bay bay Kemal onlarla Kandil’de resim çekiliyor. Benim milletim bunlara oy vermez. Bunlar emri kandilden alıyor. Bay bay Kemal ne diyor. Bunlar Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşlerimizi öldürdüler. O Selo var ya Selo. Edirne’de cezaevinde. Şimdi ne diyorlar ‘Gelir gelmez Selo’yu çıkaracağız, evlat katili Apo’yu çıkaracağız. Bunlara fırsat verecek miyiz? Öyleyse çok çalışmamız gerekmiyor mu? Bunlar yatıyor kalkıyor bizi Kürt kardeşlerimizden ayrı göstermeye gayret ediyorlar” diye konuştu.

Erdoğan'a göre Millet İttifakı hem 'Terör sevici' hem de LGBT'ciErdoğan’a göre Millet İttifakı hem ‘Terör sevici’ hem de LGBT’ci

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.