Erzurum’daki saldırıda burnu kırılan Talip Bingöl: Polisler hiçbir şey yapmadı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki mitingine MHP ve Ak Partili bayraklı grup tarafından yapılan taşlı saldırıda yaralananlardan biri de 59 yaşındaki Talip Bingöl’dü. Atılan taşlardan biri Bingöl’ün burnunun kırılmasına neden oldu. Bingöl, yaşadıklarını 10Haber’e anlattı.

Siyaset 9 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
  • 10Haber news

14 Mayıs Genel Seçimleri’ne sayılı günler kala sokaktaki tansiyon da gitgide artıyor. Dün (7 Mayıs) İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcılığı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki mitingi, yükselen tansiyonun yansılamalarından biriydi. 

Sosyal medyadaki görüntülere göre ellerinde Ak Parti ve MHP bayrakları olan grup, İmamoğlu’nun miting yaptığı alana doğru taşlı saldırıda bulundu. 

Erzurum’da demokrasi taşlandı, polis seyrettiErzurum’da demokrasi taşlandı, polis seyretti

Saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu 14 kişi yaralandı. Yaralananlardan biri de 59 yaşındaki Talip Bingöl’dü. 

Bingöl’ün burnunun kanadığı fotoğraf, saldırının boyutuna gözler önüne seriyordu.

Bingöl ile yaşadıklarını konuşmak için yerel kaynaklara ulaştığımızda, telefonu olmadığını öğrendik. Hınıs’ın Ilıcak Mahallesi’nde yaşayan 59 yaşındaki Bingöl’ün sadece eşinin olduğunu söyleyen kaynaklarımız, “Gariban bir adam. Çiftçilik yaparak geçinmeye çalışıyor” dedi. 

Mahallesinden heyecanla mitinge giden Bingöl, hayatının en zor günlerinden birini doğup büyüdüğü Erzurum’da yaşadı. 

Saatler sonra Bingöl’ü hastaneye götüren bir kişi üzerinden iletişim kurduğumuzda konuşmakta zorlanıyor. Burnu kırılan Bingöl, “Beş dakika boyunca taşladılar. Biz sadece mitinge gitmiştik” derken yaşananları anlayamadan ortalığın karıştığını söylüyor. 

Yaralanan Talip Bingöl’ün burnunun kırıldığı öğrenildi.

“Çoluk çocuğum yok, sigortam yok. Hiçbir şeyim yok” diyen Bingöl’ün hastanedeki tedavi süreciyle mahalle muhtarları ve CHP’liler ilgileniyor. 

Uzun yıllardır CHP üyesi olan Bingöl, saldırı sırasında polisin müdahale etmediğini belirtirken “Beni hastaneye oradaki bir doktor hanım götürdü. Kendi imkanlarımızla hastaneye geldik. Polis hiçbir şey yapmadı. Ambulans duruyordu” dedi. 

Hastanede yapılan müdahalenin ardından darp raporu alan Bingöl, saldırganlara dair “Onları havale ediyorum. Karakolda ifademi aldılar, sonra ‘Gidebilirsin’ dediler” diye konuştu.  

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.