Eski Bakan Doğan: Genel af geliyor, siyasi mahkumları da kapsayacak

Eski Devlet Bakanı Müslüm Doğan Ak Parti'nin 29 Ekim'de genel af ilan edeceğini, bu genel affın siyasi mahkumları da kapsadığını söyledi. Doğan, Ak Parti'den üst düzey yöneticinin kendisine bu konuyu söylediğini ifade etti.

Siyaset 17 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Eski Devlet Bakanı Müslüm Doğan sosyal medya hesabından  Cumhuriyetin yüzüncü yılına özel 29 Ekim’de genel af ilan edileceğini açıkladı. Konuyla ilgili 10Haber’in sorularını yanıtlayan Müslüm Doğan, “Bana bunu Ak Parti’de üst düzey  bir yönetici ve af çalışmasının içinde olan arkadaşım anlattı. Cumhuriyetin 100 yılına özel toplumsal barışı sağlamak için böyle bir çalışma yapılıyor. Bana aktaran Ak Partili arkadaşım bu çalışmayla MHP’nin de ikna edildiğini söyledi” dedi.

Siyasi suçluları da kapsayacak

Genel affın kapsamı ne olacak sorusuna Müslüm Doğan şöyle cevap verdi:
“Çalışma henüz tamamlanmamış ama genel af adli mahkumların yanında siyasi mahkumları da kapsayacak. Burada ‘eline silah almamış’ ifadesi konularak onlarda bu genel affın kapsamı içine alınacak.”
Müslüm Doğan, çalışmanın çok yakın bir zamanda hazırlanmaya başladığını vurgulayarak, “Şu an cezaevlerinden son durum raporu istendi. Sanırım bu rapor üzerine çalışma daha da detaylandırılacak. Ayrıca KHK’lılar içinde bir çalışma yapılıyor. KHK’lıları 5 gruba ayırmışlar. Ancak henüz bu konuda daha netleşmiş bir şey yok” diye konuştu.

MHP’den açıklama

Müslüm Doğan’ın “genel af çıkacak” iddiasını sorduğumuz MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman,” Böyle önemli bir konuyla ilgili iki partinin yetkilileri dururken bu zevata mı düşmüş bunu açıklamak. Böyle bir çalışma yok. En azından böyle bir çalışmadan benim bilgim yok” dedi.

Türkiye’nin gündeminde

Genel af tartışması 2021 yılından bu yana ülkenin gündemine belli aralıklarla giren en önemli konuların başında gelmektedir. 2018 yılında MHP’nin cezaevlerinde doluluğu gerekçe göstererek Meclis’e sunduğu ve Ak Parti’nin destek vermesiyle  “şartlı ceza indirimi” yasasıyla başta Alaattin Çakıcı olmak üzere pek çok kişi tahliye olmuştu. Bu süreçten sonra da MHP’nin genel af çalışması yaptığına yönelik kulis haberleri çıkmış, ancak MHP tarafından bu haberler yalanlanmıştı. MHP’nin yaptığı iddia edilen genel af çalışmalarının sadece adli suçluları kapsadığı bunların içinde de tecavüz ve uyuşturucu kaçakçılarının ve terör suçlularını kapsamadığı ifade edilmişti.

Bugün gözüken, İmamoğlu’nun İstanbul’u, Yavaş’ın da Ankara’yı kaybedeceğiBugün gözüken, İmamoğlu’nun İstanbul’u, Yavaş’ın da Ankara’yı kaybedeceği

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.