Bahçeli AYM’ye kızdı, cevabı eski polis müdüründen geldi

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun AYM Başkanı Zühtü Arslan’a "Türk Devleti'yle uğraşma, cesaretin varsa Kandil'e git" diyen Bahçeli’ye “Siz, Ankara’yı Kandil’e çeviren değil misiniz?" dedi.

Siyaset 16 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a çattı, hatta çok ağır sözler söyleyip onu terörle bağlantılandırdı. Cevabı ise eski bir polisten, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi’nin eski başkanlarından Sabri Uzun’dan geldi.

Sabri Uzun sosyal medya hesabından isim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye tepki gösterdi. Uzun şunları yazdı:

“Sinan Ateş kardeşimizi Başkent’in ortasında, Cuma namazı çıkışında öldürten partili kim? Siz, Ankara’yı Kandil’e çeviren değil misiniz?”

Bahçeli yapılan partisinin TBMM’deki grup toplantısında “AYM Başkanı, Zillet İttifakı’nın yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bunu reddediyoruz. Bu kişinin haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz. Türk Devleti’yle uğraşma, cesaretin varsa Kandil’e git. Mahkeme Başkanı objektifliğini ve tarafsızlığını kaybetmiş, Türkiye’nin yeni yönetim sistemiyle, milli birlik ve kardeşliğe cephe almıştır” demişti.

Bahçeli’nin hedef aldığı Zühtü Arslan, Anayasa Mahkemesi’ne üye seçilmezden önce Polis Akademisi’nde ders veriyordu.

'AYM kapatılmalı' diyen Bahçeli, başkan Arslan'ı şahsen hedef aldı‘AYM kapatılmalı’ diyen Bahçeli, başkan Arslan’ı şahsen hedef aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.