Gazze küskünlüğü: Erdoğan, Özel ile bayramlaştı ama Erbakan’ı es geçti

31 Mart seçimlerinden bu yana sert tartışmalarla fırtınaların koptuğu siyaset arenasına da bayram geldi. En dikkat çekici olan da Cumhurbaşkanı’nın CHP lideriyle bayramlaşırken bunu YRP liderine yapmamasıydı.

Siyaset 11 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Kültürel olarak küslerin barıştığı gün olarak kabul edilen bayramın ilk gününde siyasi parti liderleri küskünlükleri değil nezaketi öne çıkararak bayramlaştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bayramda ciddi bir telefon mesaisi yaptı.

Erdoğan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaptı.

Görüşmelerde Erdoğan ve genel başkanlar karşılıklı olarak birbirlerinin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Erdoğan’ın aradığı liderler arasında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın olmaması dikkat çekti.

Mayıs 2023 seçimlerinde son düzlükte Cumhur İttifakı’na destek veren Erbakan Mart seçimlerinden önce hükümeti Gazze ve ekonomi politikaları nedeniyle yoğun biçimde eleştirmiş ve seçime kendi adaylarıyla girmişti.

Özel, Akşener ile de bayramlaştı

Bazı kaynaklara göre CHP Genel Başkanı Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, bazı kaynaklara göre ise Erdoğan Özel’i aradı. Bayramdan önce CHP Lideri Özel Erdoğan’ı arayıp bayramını kutlayacağını söylemişti.

Bu arada CHP Genel Başkanı Özel’in de siyasilerle bayramlaşma trafiği yoğundu.

Özel, Erdoğan ve Kurtulmuş’un yanı sıra Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatımoğulları ve Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal ve Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan ile telefonda görüştü.

Özel liderlerinin şahsında ailelerini ve tüm parti üyelerinin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Özel böylece aralarında Erdoğan’ın da olduğu 16 siyasi partinin genel başkanıyla bayramlaştı.

Filistin: Gazze'deki soykırım bayramda da devam ediyorFilistin: Gazze’deki soykırım bayramda da devam ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.