Gelecek, Saadet ve HÜDA PAR’ın Filistin mitingi: İmamoğlu da mesaj gönderdi

Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve HÜDA PAR, İstanbul Maltepe’de “Özgür Filistin Mitingi” düzenledi. Mitinge mesaj gönderen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu İsrail'i operasyonları durdurmaya çağırdı.

Siyaset 16 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Hamas’ın 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla saldırmasının ardından başlayan savaşın 9’uncu gününde üç parti miting yaptı: Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve HÜDA PAR dün İstanbul Maltepe’de “Özgür Filistin Mitingi” düzenledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa’nın katıldığı mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “İsrail’i Filistinli sivillerin zarar gördüğü operasyonları sonlandırmaya” davet ettiği mesaj ekrandan izletildi.

İlk konuşmayı yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu şunları söyledi:

“Biz biliyoruz ki mazlumlar ayağa kalkmadan zalimler diz çökmez. Geçmişte bu davaya çok insanlar, liderler sahip çıktı, biz en son Erbakan hocamızı bu konuda rahmetle anmayı görev addediyoruz. Erbakan hocamız buyurmuştu ki ‘Kudüs coğrafi bir mesele değil imani bir meseledir’. Biz inancımızın gereği olarak buradayız, sizler de bunu teyit etmek için buradasınız. Bütün dünya özellikle batı alemi bu konuda bir şaşkınlık içinde uçak, gemiler gönderiyorlar. Kime karşı belli değil. Çünkü karşılarında kendilerine uçaklarla gemilerle saldıranlar yok. Bu kesinlikle onların haklı olduğunu göstermiyor. Asılnda güçsüzlüklerini ifade ediyor. Biz geçmişte topraklarımız işgal edildiği zaman Milli Mücadele verdik. Bugünkü sınırlarımız öyle çizildi. Eğer bugün Filistinliler kendi davaları için bu müdafaayı yaparken onların dertlerini kendimize dert etmezsek ortada kalabilirler. Allah yardımcıları olsun…”

Mitinge İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da mesaj gönderdi.

Karamollaoğlu’ndan sonra konuşan Yapıcıoğlu “Tam 75 yıldır işgal edilen Filistin topraklarında zulüm her gün biraz daha arttı. Her gün katliam, her gün mukaddesat çiğnendi. Siyonistler oradaki kardeşlerimizin üzerine bomba yağdırmak, camileri, hastaneleri vurmak için bir bahaneye ihtiyaç hissetmiyorlar” dedi.

Son olarak kürsüye Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu çıktı. Davutoğlu “Gazze’yi, terörist kaynağı gibi gösterenlere sesleniyorum, insanlığınızdan utanın” dedi.

Davutoğlu şöyle devam etti:

“Orada 75 yıldır süren bir zulüm var ve Mescid-i Aksa 56 yıldır işgal altında. Bunun vebali sadece İsrail rejimin destekleyen ülkeler üstünde değil, bütün İslam dünyası üzerindedir. Son aylarda bazılarının gözünden kaçsa bile üç önemli olay yaşandı. Birincisi aylardır Mescid-i Aksa İsrail postallarıyla çiğneniyor, İsrail polisi köpekleriyle Mescid-i Aksa’ya girdi.”

HÜDA PAR’dan, Hamas yetkilileriyle Meclis’te açıklama: Hükümet tarafsızlığı bırakmalıHÜDA PAR’dan, Hamas yetkilileriyle Meclis’te açıklama: Hükümet tarafsızlığı bırakmalı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.