Genelkurmay ve MİT başkanları belli oldu

Kabine belirlendikten sonra boş kalan Genelkurmay Başkanlığı’na Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever geçici olarak atandı. MİT’in başına ise beklendiği gibi İbrahim Kalın getirildi. Müzikle de ilgilenen İbrahim Kalın’ın yakın zamanda Yavuz Bingöl ile birlikte sahne alacağı konseri iptal edildi.

Siyaset 6 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni Kabine’yi açıklamasının ardından Genelkurmay Başkanlığı, MİT Başkanlığı ve İstanbul Valiliği koltukları boş kalmıştı.

Dün İletişim Başkanlığı’ndan geç saatlerde yapılan yazılı açıklamada Genelkurmay Başkanlığı ve MİT Başkanlığı ve İstanbul Valiliği’nin koltuklarının yeni sahiplerinin belli olduğu bildirildi.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever, mevcut görevi uhdesinde kalmak suretiyle yerine isim atanıncaya kadar Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilmiştir” denildi.

 

Kara Harp Akademisinden 1990 yılında mezun olan Musa Avsever, 2003 yaş kararları ile Tuğgeneralliğe, 2007 yılı yaş kararları ile tümgeneralliğe, 2012 yılı yaş Kararları İle Korgeneralliğe, 2016 yılı yaş kararları ile 29 Temmuz 2016 Tarihinden itibaren orgeneralliğe terfi ettirilmişti. Muhabere Elektronik Ve Bilgi Sistemleri özel uzmanlık alanıdır. Avsever, 15 Temmuz gecesi, “Milli iradeye saygılıyız. Çapulculara fırsat vermeyeceğiz” sözleriyle gündeme gelmiş, darbe girişiminden sonra komuta kademesinde önemli görevlerde bulunmuştu.

66 yaşında olan Avsever, evli ve 2 çocuk babası.

Kalın, profilini boşa karartmamış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan bir diğer açıklama ise boşalan MİT Başkanlığı koltuğuna ilişkindi. Açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na Sayın İbrahim Kalın’ı atamıştır” denildi.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamanın ardından İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Kalın paylaşımında, “Güzel ülkem için durmak yok, yola devam…” ifadesini kullandı. Kalın, adı MİT Başkanlığı için konuşulmaya başladığı andan itibaren sosyal medya hesabının profiline karanlık bir fotoğraf koymuştu.

Ayrıca müzikle ilgilendiği bilinen İbrahim Kalın’ın yakın zamanda yapılması planlanan konseri, ataması açıklanmadan önce iptal edildi. Açıklanan programa göre Kalın, 6 Temmuz’da Kuruçeşme Açıkhava’da konser verecekti. Kalın’a sahnede Yavuz Bingöl, İsmail Altunsaray ve Ümit Yılmaz eşlik edecekti.

İstanbul’un yeni valisi de belli oldu

Öte yandan dün yeni İstanbul Valisi de belli oldu. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan duyuruda “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi olarak Sayın Davut Gül’ü atamıştır” ifadeleri kullanıldı.

Dün yayılan bir kulis haberde ise İçişleri Bakanlığı’nı eski İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya devreden Süleyman Soylu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul Valiliği için bir isim verip o ismin atanmasını rica ettiği ileri sürülmüştü. Atanan ismin ise haberde adı geçen isim olmadığı görüldü.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Savunma Sanayii Başkanlığı’na ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün’ün atandığı duyuruldu.

İşte 2023 Erdoğan hükümeti: Yeni kabinede kim kimdir?İşte 2023 Erdoğan hükümeti: Yeni kabinede kim kimdir?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.