Görüşmeye çağrılmayan Erbakan’dan sözlü, partisinden fotoğraflı yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan,dün TBMM’deki resepsiyonda tüm siyasi parti liderlerini davet ettiği görüşmeye YRP lideri Erbakan’ı davet etmedi. YRP lideri “Noter değiliz” diye yanıt verirken YRP’den bir de fotoğraflı geldi.

Siyaset 24 Nisan 2024
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü çay davetinden bir kare ve YRP'nin fotoğraflı yanıtı...

TBMM’de 23 Nisan’da düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı resepsiyon sırasında Erdoğan Meclis’te bulunan siyasi parti liderlerini çaya davet etti.

Gözler CHP lideri Özgür Özel ve Erdoğan arasındaki ilk temastayken çaya Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan’ın davet edilmediği ortaya çıktı. Erdoğan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, TBMM Başkanvekili Celal Adan, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve CHP lideriyle görüştü.

Erdoğan ile Özel Anayasa konuşacaklarErdoğan ile Özel Anayasa konuşacaklar

YRP lideri Fatih Erbakan kendisini davet etmeyen Erdoğan’a Meclis’te yaptığı açıklamayla cevap verdi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan “takdiri milletimize bırakıyoruz diyerek” şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir ve bu olayın değerlendirilmesinin takdirini aziz milletimize bırakıyoruz. Noter makamı olmayız, yanlışa yanlış demeye devam edeceğiz.”

Yeniden Refah Partisi 14 Mayıs ve 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vermiş, 31 Mart yerel seçimlerinde ise Türkiye’nin her yerinde kendi adaylarıyla yarışmıştı. AK Parti cephesinden “oyları böldükleri ve seçimin kaybedilmesinde etkili oldukları” gerekçesiyle ciddi eleştiriler almıştı.

YRP’den fotoğraflı tepki

YRP MKYK Üyesi ve Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner yaşananlar üzerine sosyal medya hesabından dikkat çekici bir paylaşım yaptı.

Güner “Tarih tekerrürden ibarettir.. Çay koy keçeli… Yeniden başlıyoruz” notuyla birlikte Refah Partisi’nin kurucusu eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın bir fotoğrafını paylaştı.

Fotoğrafta Turgut Özal, Alparslan Türkeş ve Bülent Ecevit üçlü olarak konuşurken Necmettin Erbakan tek başına duruyor.

31 Mart'tan sonra erken seçimi ilk telaffuz eden YRP oldu31 Mart’tan sonra erken seçimi ilk telaffuz eden YRP oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.