Gültekin Uysal’dan Erdoğan’a ’50+1′ cevabı: Ortak yetmiyor

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘50+1’ çıkışına yanıt verdi. Uysal “Erdoğan kaybetmeye başladığında '50+1' dengesini sağlayacak bir ortak ihdas etti kendine. Şimdi o ortak da yetmiyor” dedi.

Siyaset 20 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “cumhurbaşkanlığı seçiminde 50+1 koşulunun değişmesinin isabetli olacağı” yolundaki açıklamasına tepki gösterdi.

Erdoğan’ın Almanya ziyareti dönüşünde gazeteciler uçakta Erdoğan’a yerel seçimde vatandaşın önünde ‘yüzde 50 artı 1′ kuralının kaldırılması için sandık gelip gelmeyeceğini sormuştu.

Cumhurbaşkanı, ’50+1’ kuralının değişmesinden yana olduğunun da anımsatılması üzerine “50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez” demişti.

Erdoğan da sonunda '50+1 değişirse isabetli olur' dediErdoğan da sonunda ’50+1 değişirse isabetli olur’ dedi

Gültekin Uysal sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Erdoğan’a şu yanıtı verdi:

“Küçüklüğümüzde gazoz kapakları ile oynardık. Sonra ‘taso’lar çıktı. Akranlarım muhakkak hatırlar. Oynarken ‘zorba’lık yapanlar olurdu; ya yaşı ya cüssesi büyük olanlar… Nasıl kazanabileceklerse oyunun kurallarını öyle belirlerlerdi… Kaybettiklerinde yeni kurallar isterlerdi; nasıl kazanabileceklerse öyle… Erdoğan’ın ’50+1’ açıklaması öyle! Hani sözlükte ‘keyfiyet’ için bir açıklama gerekse karşısına ‘Erdoğan’ yazmak yeterli olacaktır.

Erdoğan kaybetmeye başladığında ’50+1′ dengesini sağlayacak bir ‘ortak’ ihdas etti kendine. Şimdi o ‘ortak’ da yetmiyor. Başka ortaklar bulmak zorunda olduğunu biliyor ve her birinin ‘yük’ olduğunu… Şimdi ise ’50+1′ formülünü değiştirmeye, mevcut yükleri atmasına yardım edecek yeni bir ‘ortak’ arıyor. Kimse “muhalefet bu formül değişsin diyordu” demesin, bunun arkasına saklanmasın. Biz en azından kendi adımıza bu formülü de içine alan keyfi, hukuk tanımaz, temsilde adaleti iğdiş eden sistemi topyekun değiştirmekten bahsetmiştik. Erdoğan’ın iktidar gücünü başka usullerle sürdürmesini sağlayacak bir değişiklikten bahsetmedik!”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.