Erdoğan’dan dünyaya çağrı, Dışişleri’nden ‘İsrail hesap verecek’ çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'de hastaneyi hedef alması üzerine 'Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum' dedi. Dışişleri Bakanlığı ise 'İsrail'in hesap vermesi kaçınılmazdır' açıklaması yaptı.

Siyaset 18 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gazze’de yaşanan ve yüzlerce can kaybının yaşandığı hastane katliamı için dünyaya seslendi. Saldırıyı “İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneği” olarak nitelendiren Erdoğan uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medyadan yayınladığı mesaj şöyle:

“İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum.”

Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in hesap vermesi kaçınılmazdır

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’deki hastaneye yönelik saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada “Bugün Gazze’de bir hastanenin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin bir infial duyuyor, bu barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Sivilleri doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran bir zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır” dendi.

İsrail’in, Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalaması sonucu 500’den fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Gazze'de hastane vurulduGazze’de hastane vuruldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.