HDP İzmir İl Eş Başkanları gözaltına alındı

HDP İzmir İl Eş Başkanları Vedat Çınar Altan ve Berna Çelik ile HDP Buca İlçe Eş Başkanı Nihat Türk gözaltına alındı.

Siyaset 7 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Ankara’da İçişleri Bakanlığı’na yönelik terör örgütü PKK’nın saldırısının ardından başlatılan operasyonlar dün de devam etti.

İzmir, Eskişehir, Kilis, Kocaeli, Batman, Hakkari, Mardin, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis ve Şırnak’ta yapılan ev baskınlarında 75 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında İzmir’in Konak ve Buca Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe binaları da basıldı ve arama yapıldı.

Adreslere gerçekleştirilen operasyonda, HDP İzmir İl Eş Başkanları Vedat Çınar Altan ve Berna Çelik ile HDP Buca İlçe Eş Başkanı Nihat Türk gözaltına alındı.

Terör ve organize suç örgütlerine tam saha pres: Üç operasyonda 474 gözaltıTerör ve organize suç örgütlerine tam saha pres: Üç operasyonda 474 gözaltı

Milletvekili aracında arama yapıldı

Binalardaki aramanın yanı sıra Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Ağrı Milletvekili Nejla Demir’in aracı da polisler tarafından arandı. Polisin arama sırasında araçta bulunan bazı evraklara el koyduğu öğrenildi. İl binasındaki arama sırasında milletvekili Burcugül Çubuk’un il binasına girişi engellendi.

HDP’den “Halkımıza ve partimize saldırdığınız her an direnişle karşılaşacaksınız. İzmir İl Eş Başkanlarımız başta olmak üzere üye ve yöneticilerimize yönelik gözaltı ve saldırılara en güzel cevabı yine halkımız verdi: Bizi asla susturamayacaksınız!” paylaşımı yapıldı.

Dışişleri düşürülen SİHA'yı teknik sebeplere bağladı: Operasyon etkilenmedi, devam ediyorDışişleri düşürülen SİHA’yı teknik sebeplere bağladı: Operasyon etkilenmedi, devam ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.