HEDEP’in seçimdeki tavrı Parti Meclisi’ne kaldı

Yerel seçimlerde izleyeceği politika henüz netleşmeyen HEDEP'ten "Seçime Türkiye'nin her yerinde adaylarımızla girme eğilimi ortaya çıktı" açıklaması geldi. Partinin yol haritası Parti Meclisi toplantısının ardından belli olacak.

Siyaset 4 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Yerel seçimlere dört ay kala partiler arası temaslar yoğunlaştı. İYİ Parti ile CHP’nin ittifak yapmayacağı kesinleşti ama masada işbirliği var. MHP ile AK Parti ise seçime ittifak içinde gidiyor. Kendisini ‘kilit parti’ olarak nitelendiren HEDEP’in ne yapacağı ise net değil. Partide birçok isim artık HEDEP tabanının kazanmak üzerine yol haritası belirlenmesini istediğini aktarıyor. Kendileriyle yapılacak görüşmelerde de şeffaflık talep ediyorlar.

CHP lideri Özgür Özel HEDEP ile ilgili açıklamasında “HEDEP’in eş genel başkanları bana tebrik için ayrı ayrı telefon açmıştı. ‘Ziyaretinize de gelmek isteriz’ dediler. ‘Halk buluşmaları takvimimiz yoğun, sonrasında bir randevu talep edeceğiz’ dediler. ‘Randevu talep edeceğiz’ dedikleri için bekliyoruz. Talep ettiklerinde randevu vereceğiz ve görüşeceğiz” demişti. HEDEP İstanbul İl Eş Başkanı Murat Kalmaz da İstanbul’a dair görüşmelerde AK Parti’ye de CHP’ye de kapılarının şeffaf olunması şartıyla açık olduğunu söylemişti. ‘HEDEP AK Parti ile görüşüyor’ iddiası ise hem Kalmaz, hem de parti yöneticileri tarafından yalanlanmıştı.

Son açıklama HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan’dan geldi. Doğan parti eğiliminin ‘Türkiye’nin her yerinde yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme’ şeklinde olduğunu söyledi. Kararın Parti Meclisi’nde (PM) değerlendirileceğini belirten Doğan “Daha önce birinci ve ikinci parti olduğumuz yerlerde aday adayı başvurularımızın 27 Kasım’da başladığını ve 10 Aralık’a kadar süreceğini açıklamıştık. Batı illerinde de komisyonlarımız kuruldu. Aday adayı başvurularını almaya başladık. Yani Türkiye’nin her yerinde yerel seçimlere kendi adaylarımızla girmek için hazırlıklarımız tamamlandı” dedi.

Özel-Akşener görüşmesi: İttifak değil işbirliği teklifiÖzel-Akşener görüşmesi: İttifak değil işbirliği teklifi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.