Heyette tek Özdağ’ın vizesini iptal ettiler… Gerekçe: Vize turistik, gezi siyasi

Ümit Özdağ'ın Suriye vizesinin iptal edilmesi detaylarına 10Haber ulaştı. Heyette sadece Özdağ'ın vizesi iptal edildi. İptalin gerekçesi ise Özdağ'ın turistik vizeye başvurmasına rağmen geziyi siyasi bir ziyaret olarak gösteren açıklamalar yapması olduğu öne sürüldü.

Siyaset 11 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Bugün Suriye’ye gidecek olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın vizesi iptal edildi. 10Haber’in edindiği bilgilere göre Zafer Partisi heyeti içinde sadece Ümit Özdağ’ın vizesi iptal edildi. Özdağ’la gidecek diğer kişilerin vizesinde ise bir sorun yaşanmadı.
Ümit Özdağ ve Zafer Partisi heyeti turistik vizeye başvurmuştu. Ancak Suriye yönetimi Ümit Özdağ’ın ziyaret öncesi Türkiye’de yaptığı açıklamalarının siyasi bir ziyaret olacağı algısı oluşturduğu için iptal ettiği öğrenildi. Bu iptalde Şam ve Ankara arasında devam eden görüşmelere olumsuz bir etkisi olabilir kaygısının da yer aldığı ifade edildi. Siyasi bir ziyaret yapmak istiyorlarsa Suriye’deki siyasi partilerden davet almaları gerektiği de Şam yönetimi tarafından bildirildi.
Ümit Özdağ, “Temmuzun ikinci haftasında 4 kişi Şam’ı ziyaret edeceğiz. Suriye’nin başkenti Şam’a gidiyoruz. Gerekenler yapıldı. Bugün pasaportlarımızı bildirdik. Şam’da halkı yerinde göreceğiz, Lazkiye’ye gideceğiz. Hayatın doğal akışına döndüğünü göstereceğiz. İlginç bir gezi olacak” demişti.

Ne mültecileri gönderebildi ne kendi gidebilecek: Suriye, Ümit Özdağ'ın vizesini iptal ettiNe mültecileri gönderebildi ne kendi gidebilecek: Suriye, Ümit Özdağ’ın vizesini iptal etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.