İBB’de yerel seçim istifaları tamam: Genel sekreter yardımcısı da var, daire başkanı da

Yerel seçimlerde aday olmak isteyen devlet memurları verilen sürenin dolmasıyla İBB’deki adaylık istifaları kesinleşti. 10Haber’in edindiği bilgilere göre genel sekreter yardımcısı, daire başkanları ve bir genel müdür de aday adayları arasında.

Siyaset 2 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Yüksek Seçim Kurulu’nun 31 Mart 2024 seçimlerinde aday olmak için kamu görevlilerine tanıdığı süresi 1 aralık saat 17.00’de sona erdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi YSK takvimi doğrultusunda 23 Kasım’da bir genel yayımlamıştı. Genelgede YSK’nın istifa süreciyle ilgili karar hatırlatılmış, memur statüsündeki görevlilerle iştiraklerdeki yönetici, yönetim kurulu üyesi, başkan ve çalışanlardan bu süre içinde istifa etmeleri istenmişti.

İBB’deki ilk seçim istifalarını 25 kasımda 10Haber okurları “İBB’de seçim istifaları yolda” başlıklı haberde okumuştu.

10Haber İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe’nin CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığı için istifa edeceğini, Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan’ın memleketi Artvin Hopa’dan CHP aday adayı olacağını, Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç’un da istifa hazırlığında olduğunu yazmıştı.

Gökçe ve Cihan beklenen istifa ve aday adaylığı açıklamalarını sosyal medya hesaplarından yaptı.

Ayhan Koç ise istifa ettiğini 10Haber’e doğruladı. Nereden aday adayı olacağına ilişkin soruya ise “Ekrem Başkan’a yardımcı olmak için istifa ettim. Bir nefer olarak görüyorum kendimi. Dolayısıyla görev talep etmem, görev verilir. Genel Merkez’in de onayı gerekiyor. Süreç devam ediyor” dedi.

Bir önceki haberimizde istifa hazırlığında olduğunu duyurduğumuz İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak’ın ise kararından vazgeçtiği, görevine devam edeceği öğrenildi.

Şehir Hatları Genel Müdürü AŞ Genel Müdürü Sinem Dedetaş’ın Üsküdar Belediye Başkanlığı aday adaylığı için istifa ettiği öğrenildi.

Aday adaylığı için istifa eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın İstanbul’un birçok ilçesi için adı geçiyor.

İBB’de seçim istifaları yoldaİBB’de seçim istifaları yolda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.