İçişleri Komisyonu’ndan Yerlikaya’ya ziyaret: CHP’den ‘Soylu ile gitmeyiz’ resti

İçişleri Bakanlığı’na yönelik saldırının ardından Bakan Yerlikaya’nın makamına iki ayrı geçmiş olsun ziyaret yapıldı. Biri İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu ve komisyonun Ak Parti, MHP ve İyi Partili üyelerininkiydi. CHP’li üyeler ise ‘Soylu ile gitmeyiz’ diyerek ayrıca ziyaret etti.

Siyaset 4 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Ankara, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni yasama dönemine başlayacağı 1 Ekim pazar sabahında şiddetli bir patlama ve ardından gelen çatışma sesleriyle sarsıldı. İçişleri Bakanlığı’na düzenlenen saldırıyı terör örgütü PKK’nın yaptığı saatler sonra anlaşıldı. İki polisin hafif yaralandığı saldırıda bir PKK’lı, polislerce öldürüldü, diğeri ise kendini patlattı.

Patlamanın ardından bugün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya makamında geçmiş olsun ziyareti için gelenleri kabul etti.

Bakan Yerlikaya, 14.00 sularında TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu ve beraberindeki komisyon üyelerinin geçmiş olsun ziyaretine geldiğini duyurdu ve teşekkür mesajı paylaştı. Sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin bir bir fotoğraf da paylaşan Yerlikaya, “Teröre karşı azim ve kararlılıkla hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Hangi komisyon üyelerinin ziyarete geldiğini tek tek yazan Yerlikaya’nın mesajında komisyonun sadece Ak Parti, MHP ve İyi Partili üyelerinin ziyarete gelmesi dikkat çekti.

Ardından saat 16.30’da komisyonun CHP’li üyeleri Yerlikaya’ya ayrıca ziyarette bulundu. İçişleri Komisyonu üyesi CHP’li Ali Öztunç, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaştı. Öztunç, “TBMM İçişleri Komisyonunun CHP’li üyeleri olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı Ankara’da yaşanan hain terör saldırısı nedeniyle ziyaret edip  geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Terör örgütleri, mafya ve uyuşturucu baronları ile mücadele de güvenlik güçlerimizin yanındayız” mesajını paylaştı.

10Haber’in edindiği bilgiye göre CHP’li üyeler komisyon üyelerinin ziyareti ile ilgili davet aldı ancak Soylu ile birlikte ziyarete gitmek istemedi.

‘Soylu’ya yakınız’ demişlerdi: Kim bu Ebabil Harekatı‘Soylu’ya yakınız’ demişlerdi: Kim bu Ebabil Harekatı

Öte yandan bugün partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Pazar sabahı İçişleri Bakanını aradım, öncelikle ivedilikle müdahale eden yaralanan ve orada görev yapan bütün emniyet mensuplarına teşekkür ederiz. İçişleri Bakanı’na uyuşturucu baronları ve çetelerle yaptığı mücadele dolayısıyla tebriklerimi ilettim” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İçişleri Komisyonu’nun CHP’li üyelerinin ‘uyuşturucu çeteleri’ vurgusu dikkat çekti. Çünkü geçtiğimiz günlerde Ankara’da Süleyman Soylu’ya yakın olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ve ekibine yapılan operasyonun Soylu’ya yönelik bir mesaj olduğunu söyleyenler olmuştu. Ayrıca Bakan Yerlikaya’nın göreve geldikten sonra Soylu’ya yakın isimleri kızağa çektiği iddia edilmişti. Saldırıdan sonra yine Soylu’ya yakın olduğu iddia edilen Ebabil Harekatı isimli sosyal medya hesabından yapılan paylaşım tartışma yaratmıştı.

MHP lideri Bahçeli de bugün yaptığı grup toplantısında “İçişleri Bakanlığı ekseninde tartışmaların körüklenmesi, eski ve yeni bakanlar arasında fitne fesat üretiminin tahrik edilmesi, Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşıyan arsızlık ve ahlaksızlıktır” ifadelerini kullandı.

Sıradan bir operasyon mu, intikam mı? A’dan Z’ye Ayhan Bora Kaplan çetesiSıradan bir operasyon mu, intikam mı? A’dan Z’ye Ayhan Bora Kaplan çetesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.