İddia: İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu

Yerel seçimler yaklaştıkça siyasi partilerin aday belirleme süreçleri de netlik kazanmaya başladı. İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Cengiz Topel Yıldırım olacağı iddia edildi.

Siyaset 23 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Yerel seçimlere 69 gün kala siyasi partilerin büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları netlik kazanmaya başladı. CHP ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adaylarını açıklarken gözler İYİ Parti’ye çevrildi.
Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın haberine göre İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cengiz Topel Yıldırım’la Ankara Büyükşehir Belediye başkan adaylığı konusunda uzlaşmaya vardı.

Cengiz Topel Yıldırım’ın çarşamba günü İYİ Parti Genel Merkezi’nde yapılacak törenle kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Cengiz Topel Yıldırım kimdir?

Cengiz Topel Yıldırım 1964 Nevşehir Kozaklı doğumlu olmasına rağmen tüm yaşamını Ankara’da geçirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan ve bir anlamda Mülkiyeli olan Yıldırım başkent gündemine Ankaragücü ile çıktı. Ankaragücü yönetiminde Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ekibiyle mücadelesiyle tanındı. Gökçek’e karşı yönetimi kazandı.

Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in Ankara Ticaret Odası (ATO) seçimlerine katıldığı dönemde yine sahnedeydi. ATO’da daha sonra FETÖ’cü bilinen isimlere karşı da mücadele verdi. Şu anki ATO Başkanı Gürsel Baran’ın seçimleri kazanması için destek verdi.

Ardından yerel seçimleri öncesinde siyasete yöneldi ve CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi yoğun olarak geçmeye başladı. Bir dönem adaylığının kesinleştiği yönünde bilgiler gelmesine karşın aday olmadı, ilçeler için getirilen önerileri de kabul etmedi.

Uzun süre eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “başdanışmanlığını” da yapan Yıldırım özellikle İç Anadolu bölgesinde çalışma yaptı.

İşadamı Yıldırım her fırsatta genel değil yerel siyasete ilgi duyduğunu dile getirmişti.

İYİ Parti’de yine Yavaş istifasıİYİ Parti’de yine Yavaş istifası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.