İmamoğlu 3 ilde halka seslendi: ‘Gençlere güveniyorum’

İBB Başkanı İmamoğlu dün Giresun, Ordu ve Samsun'da 14 Mayıs'taki seçimler için halka seslendi. Özellikle gençlere seslenen İmamoğlu, oy kullanmaları yönünde çağrı yaptı ve gençlere güvendiğini söyledi.

Siyaset 16 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı’nın seçime hazırlığına tüm gücüyle destek veriyor. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun miting için gittiği çoğu yerde yanında olan İmamoğlu buralarda halka sesleniyor ve kendisi de tek başına il il dolaşıyor. İmamoğlu, dün Orta Karadeniz turundaydı ve aynı gün içinde Ordu, Samsun ve Giresun’da halka seslendi.

İmamoğlu, ilk durağı olan Giresun’da coşkuyla karşılanırken burada iktidara yüklendi ve AK Parti’nin ‘mülakatı kaldıracağız’ vaadine tepki gösterdi. “21 yıl sonra mı aklınıza geldi” diyen Ekrem İmamoğlu, “21 yılda kaç milyon kişilik hukuksuzluk yaptınız, hakkını yediniz? 21 yıl sonra mı aklınıza geldi ‘Artık mülakat yok’ demek. 21 yıl yönettiniz, ‘artık mülakat yok’ diyorsunuz. 21 yıl bu ülkeyi yönettiniz, şimdi gelip ‘fındığın sorununu biz çözeriz’ diyeceksiniz. Giresunlu buna kahkaha ile güler” diye konuştu.

Gençlere de oy kullanmaları yönünde çağrı yapan İmamoğlu, “Gençlerimiz hayallerini artık bu topraklarda kurmuyor. Biz bu şehrin her katma değerini yücelteceğiz. İnsanları kandırdıkları bu döneme son vereceğiz” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Samsun’da açılan pankartı kürsüde okudu.

İmamoğlu ikinci durağı Ordu’da da çoşkulu bir kalabalığa konuştu. 14 Mayıs’ın tüm Türkiye için bir dönüm noktası olacağını belirterek fakirliği hızla ortadan kaldıracaklarını söyledi. Depreme ilişkin de konuşan İmamoğlu, ilk 48 saatteki yardımların yetersizliğini eleştirdi ve “Deprem olduktan sonra insanların birbirine ulaşmasının en kritik olduğu anda erişimi kim engelledi, hukuken hesabını soracağız” dedi.

Burada dış politika ve ekonomiye ilişkin mesajlar da veren İmamoğlu, “Bu memleketin kişi başı gelirini en az iki katına çıkartacağız 5 yılda. Gençlerimiz size sesleniyorum; işi de aşı da umudu da bu topraklarda arayacaksınız. Aynen İstanbul’da yaptığımız gibi insanlarımızın eşitlendiği, insanlarımızın güçlendiği, çiftçilerimizin borçlandığı değil, borçlarının ödendiği bir dönemi vaat ediyoruz” diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ordu’da halka seslendi.

İmamoğlu’nun son durağı ise Samsun’du. Burada Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığını hatırlatan İmamoğlu, “İşte Samsun kurtuluşun şehridir, Samsun umudun şehridir. Samsun benim zihnimde gençlik demek. Çünkü Samsun deyince kesinlikle hepimizin aklında o söylediğim tarih vardır” dedi.

Kendisinin gençlere çok güvendiğini söyleyen İmamoğlu, 14 Mayıs’taki seçimde gençlerin belirleyici olacağını belirtti. İmamoğlu, “Sizlere önümüzdeki, 14 Mayıs’taki seçimde demokrasiyi vaat ediyoruz. Bu demokrasi mücadelesinin yolculuğu hak, hukuk ve adalet yolculuğudur, erdemli bir yürüyüştür” diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun son durağı Samsun’du.

Kılıçdaroğlu Çanakkale’de: Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacakKılıçdaroğlu Çanakkale’de: Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.