İmamoğlu: Hem İstanbul seçimlerini hem de ilçe seçimlerini kazanmaya devam edeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, çiftçilere ücretsiz verilecek yaklaşık 10 milyon kışlık sebze fidesi dağıtım töreninde konuştu. İmamoğlu 'Biz hem İstanbul seçimlerini hem de İstanbul'un ilçe seçimlerini kazanmaya devam edeceğiz' dedi.

Siyaset 5 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) , 2020 yılında başlattığı İstanbullu çiftçilere destek hizmetini devam ettiriyor. Bu yıl çiftçilere ücretsiz verilecek yaklaşık 10 milyon kışlık sebze fidesi dağıtımı, TBMM CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı törenle başlatıldı. “Yeni Yatırımlar Yeni Atılımlar” başlığıyla düzenlenen fide dağıtım etkinliğinde, sırasıyla; İstanbul Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sabri Özer, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

İmamoğlu, hem yerel seçime hem de gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin şu mesajı verdi:

“Biz hem bundan sonraki İstanbul seçimlerini hem de İstanbul’un ilçe seçimlerini kazanmaya devam edeceğiz. Bununla yetinmeyeceğiz; ülkemizin makus talihini yenemediğimiz bu seçimde, bir sonraki seçimde yenme konusunda da kararlı çalışmalarımızı devam ettireceğiz.”

Ekrem İmamoğlu'ndan değişim açıklaması: Ajandamız olacakEkrem İmamoğlu’ndan değişim açıklaması: Ajandamız olacak

İmamoğlu, konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Gerçekten bir ekonomik çöküntü içerisindeyiz. Paramızın her gün değer kaybettiği ve alım gücümüzün düştüğü temel ihtiyaçlarımızla ilgili fiyatların en üst seviyede arttığı bir dönem içerisindeyiz ve üreticilerin çok büyük sıkıntıda olduğunu biliyorum. Ücretli çalışanların perişanlık çektiğinin farkındayım. Sanayicimizden esnafa, tüccardan bütün insanlarımıza, her kesim ciddi boyutta ne yazık ki sıkıntılar yaşıyor. Tabii burada en temel ihtiyacımız olan gıdayla ilgili ihtiyaçlarımızda gıda fiyatlarının da ne derece yüksek olduğunu biliyoruz. Bütün bu yaşananlar, bir gecede, talihsiz olarak milletin başına gelmiyor. Geçmiş dönemde yapılan hatalar, yürütülen yanlış ekonomi politikaları, özellikle bilimsellikten, teknikten ve hiçbir şekilde ortak akıldan faydalanmayan, ‘Her şeyi ben bilirim’ aklıyla hareket eden hükümetin bugün yarattığı ortamın ceremesini çekiyoruz. Bu çok net.

‘Yılmak yok; yolumuza devam edeceğiz’

“Bazı yanlışlar yapmış olabiliriz. Ama o yanlışlarımızı da gidereceğiz” diyen İmamoğlu şöyle devam etti:

“Halkımızı memnun etmeye devam edeceğiz. Göreceksiniz, umutla ayağa kalkın. Biz hem bundan sonraki İstanbul seçimlerini hem de İstanbul’un ilçe seçimlerini kazanmaya devam edeceğiz. Bununla yetinmeyeceğiz; ülkemizin makus talihini yenemediğimiz bu seçimde, bir sonraki seçimde yenme konusunda da kararlı çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Dolayısıyla yılmak yok; yolumuza devam edeceğiz. Vatandaşımızla yüzleşeceğiz. Yaptığımız eksikliklerden dolayı, onlardan özür dileyeceğiz. Onlarla dertleşeceğiz, konuşacağız. İşte buradaki gibi eleştirileri alıp, baş tacı edeceğiz. Önümüze vatandaşlarımızın dilek ve tavsiyeleriyle bakacağız. Ve milletin hizmet alması için, bu millete ait milletin iktidarlarının kurulması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Unutmayınız; buradaki kardeşiniz, asla vazgeçmeyen bir kardeşiniz. Bunu herkes bilsin.”

Adaylık sinyali veren Özgür Özel, 6’lı masa için ‘hataydı’ dediAdaylık sinyali veren Özgür Özel, 6’lı masa için ‘hataydı’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.