İmamoğlu ile Erdoğan arasında ‘çivi’ polemiği

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Bakırköy’de İş Bankası Mensupları Sitesi’ndeki riskli yapıların yıkımında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kedisine yönelik yaptığı, “İstanbul'un dönüşümü için tek bir çivi bile çakmadı” eleştirilerine yanıt verdi.

Siyaset 10 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Önceki gün Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro hattının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Ulaştırma Bakanlığımız asıl sorumlusu becerip işi devam ettiremediği için bu metro hattını, maalesef, belediye yapmadığı için bakın üç yılı geçti. Bu büyükşehir belediyesi ne yazık ki İstanbul’a evet bir çivi dahi çakamadı. Tabii buna asıl dersi ben inanıyorum ki 2024 seçimlerinde İstanbul verecek” demişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’a yanıt vererek, “Sayın Cumhurbaşkanı’ndan yaklaşık 24 kat daha fazla iş üretmişim 4 yılda. Ondan önce Nurettin Sözen onun yaklaşık 5-6 katı 5 yılda üretim yapmış. Burada kocaman bir çivi çakmış İmamoğlu var hem de 13.27 kilometre yol yaparak” dedi.

İmamoğlu'ndan Isparta'da Demirel göndermesi: Bu seçimi gaptırmayız!İmamoğlu’ndan Isparta’da Demirel göndermesi: Bu seçimi gaptırmayız!

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çivi mi istiyorlar ben çivi göstereyim ekranlarda bak burada kocaman bir çivi var. Bu tam 13.27 kilometre. Burada da diğer başkanların. Şurada da en küçük ortalamayı görüyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanından yaklaşık 24 kat daha fazla iş üretmişim 4 yılda. Ondan önce Nurettin Sözen onun yaklaşık 5-6 katı 5 yılda üretim yapmış. Burada kocaman bir çivi çakmış İmamoğlu var hem de 13.27 kilometre yol yaparak. Daha da yolumuz uzun, daha güçlü işler başaracağız. Bizi izlemeye devam etsin imrenerek.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.