İmamoğlu ittifak için ısrarcı: İnancım hâlâ tam

İBB Başkanı İmamoğlu, yerel seçimlerde ittifakla ilgili Akşener'in ‘İstanbul’u alan Türkiye’yi alamıyormuş’ sözlerine yanıt vererek, ittifak zeminin yeniden oluşabileceğini söyledi.

Siyaset 20 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Erkem İmamoğlu, Sultanbeyli’de “Anadolu Yakası Çevre Projeleri Temel Atma Töreni”ne katıldı. İmamoğlu burada yaklaşan seçimlerdeki ittifak tartışmalarına dair konuştu.

CHP’de Ankara için Mansur Yavaş, Istanbul için Ekrem İmamoğlu’nun yeniden adaylığı kesinleşti. 2019 seçimlerinde bu iki adayı destekleyen İyi Parti ise 81 ilde kendi adaylarıyla seçime katılacağını açıkladı. İyi Parti lideri Meral Akşener iki gün önce katıldığı bir programda “İstanbul’u alan Türkiye’yi alamıyormuş” diyerek bir kez daha yerel seçimlerinde hiçbir parti ile ittifak yapmayacaklarını vurguladı.

Bahçeli, İyi Parti’yle ‘komşuluğu’ bitirdiBahçeli, İyi Parti’yle ‘komşuluğu’ bitirdi

Akşener’in bu sözleri İmamoğlu’na soruldu. İmamoğlu şunları söyledi:

“Daha önce de söyledim hani, bu liderler seviyelerindeki olan münazaralara ya da bir takım görüşlere buradan söz söylemeyi kendi adıma doğru bulmuyorum. Ama biz 2019’da yaptığımız sağlıklı ittifakın temelinde gerçekten bir İstanbul İttifakı vardı ve bunun özünde büyük bir toplumsal ittifak oluşmuştu. Zaten o başarı İstanbul’a tarihi bir demokrasi zaferini, başarısını yaşattı. Yüzde 55’e yakın bir oyla bir belediye başkanı seçildi işin ucunda ve bütün kötülükleri bertaraf etti. Bütün demokrasiye yapılmak istenen ağır darbeleri ortadan kaldırdık. Bu bağlamda önemli bir sonuç ve önemli bir ittifak süreciydi. Ben bu yönüyle hem tabandaki o büyük toplumsal ittifakın, İstanbul ittifakının kurulabileceğini hem de siyasi ittifakların da müzakere edilebileceğine olan inancım hala tam. Bu konuşmalar, bu görüşler, ifade edilecektir. Ama günü geldiğinde makul görüşmeler için zeminlerin de oluşabileceğini düşünüyorum. Elbette buna sayın Meral Akşener de dahil.”

İyi Parti’nin içinden yerel seçimler için ‘ittifak yapılmalı’ çıkışıİyi Parti’nin içinden yerel seçimler için ‘ittifak yapılmalı’ çıkışı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.