İmamoğlu: Muharrem İnce İstanbul’a destek olacak

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile görüşmesinin detaylarını açıklayan Ekrem İmamoğlu, İnce'nin İstanbul'da kendisini destekleyeceğini söyledi.

Siyaset 12 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşmesi için “Çok net İstanbul’u konuştuk. En güçlü seviyede İstanbul’a destek olacağını tarafıma iletti. Ben de çok mutlu olduğumu söyledim. Bugün de bu görüşmenin bu anlamdaki detaylarını ve Sayın İnce’nin bu değerli davranışını Sayın Genel Başkanımızla paylaşacağım” dedi.

Ekrem İmamoğlu Şişli’de İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Uygulama Planı (SKUP) tanıtım toplantısına katıldı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile yerel seçim çerçevesindeki görüşmesi sorulan İmamoğlu “Çok net istanbul’u konuştuk. Kendisinin en güçlü seviyede İstanbul’a destek olacağını tarafıma iletti. Ben de çok mutlu olduğumu söyledim. Bugün de bu görüşmenin bu anlamdaki detaylarını ve Sayın İnce’nin bu değerli davranışını Sayın Genel Başkanımızla paylaşacağım” dedi.

Özel’den İnce açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun sebep olduğu kazada hayatını kaybeden motokurye Yunus Emre Göçer’in Maltepe’de yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin randevu talebi ile ilgili konuşan Özel “Sayın Başkan’ın açıklamasının kapsamı son derece net. Biz camide buluştuk, buraya geldik. Baş başa kalıp bu konuda başka bir şey konuşmadık. Sayın İnce ben Almanya’ya giderken kendisi de yanılmıyorsam Selanik’e gidiyordu. Bir telefon mesajlaşmamız oldu. Sayın başkanla görüşmek istediğinde sayın başkanla birbirimizle haberleşmiştik. Ardından da Muharrem Bey bir ziyarete gelmek isterim demişti. Ben ‘Türkiye’ye dönünce görüşürüz’ demiştim. Onun üzerine henüz bir randevulaşma olmadı, ama Sayın Muharrem İnce sonuçta geçmişte birlikte siyaset yaptığımız, bu partide önemli görevler üstlenmiş, ülkede önemli görevler üstlenmiş biri. Randevu isteğinin geri çevrilmesi zaten düşünülemez. Onun dışında kapsamla ilgili biz de henüz bir şey konuşmadık. Sayın İnce de nezaket ziyareti yapmak istediğini ve yine kendi açıklamasından İstanbul’da Sayın Başkan’a destek olmanın önemli olduğunu söylüyor. Bu konu zaten İstanbul’u seven, Türkiye’yi seven herkesin takınması gereken bir tutum. Şimdilik başka söyleyeceğim bir şey yok ama randevu talebi netleştikten sonra, randevulaştıktan sonra sizi de bilgilendiririz” dedi.

Muharrem İnce 'işbirliği' trafiğinde mi?Muharrem İnce ‘işbirliği’ trafiğinde mi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.