İmamoğlu’na benzetilen Beylikdüzü Belediye Başkanı’na sorduk: ‘İBB adayı olmalı’ talebine ne dedi

CHP'deki 'değişim' tartışmasının ardından, sosyal medyada, CHP Genel Başkanlığı'na Ekrem İmamoğlu'nun, İBB Başkanlığı'na ise şu an Beylikdüzü Belediye Başkanı olan Mehmet Murat Çalık'ın gelmesi talebi gündeme geldi. Başkan Çalık, 10Haber'e anlattı.

Siyaset 19 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’nı Mehmet Murat Çalık’a bırakmıştı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, jest, mimik ve diksiyonuyla Ekrem İmamoğlu’na benzetilmişti. Sosyal medyada ise bu konuda eğlenceli mesajlar yayınlanmıştı.

İmamoğlu’nun Çalık’a görevi devrettiği tören:

İmamoğlu-Çalık ikilisinin benzerliği bu kez CHP’de başlayan “değişim” sürecinde yeniden gündeme geldi.

Sosyal medyada İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanlığı’na, Çalık’ın ise İBB Başkanlığı’na getirilmesi talebi vardı.

10Haber olarak, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a sosyal medyadaki bu talebi sorduk.

Çalık, “Sosyal medyadaki paylaşımları görüyorum. Ekrem Başkan’a benzetiliyorum. Ancak sorumluluk alanım değil, Beylikdüzü’nde çalışıyorum. 10 ay daha Beylikdüzü için çalışmalar yapacağım. Beylikdüzü içi güzel projeler gerçekleştirmek istiyorum” dedi.

CHP'de açık polemik başladı: İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na, Özel'den Kuşoğlu'na...CHP’de açık polemik başladı: İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na, Özel’den Kuşoğlu’na…

‘Siyasetin genelinde bir değişim arzusu var’

CHP’deki değişim sürecini ve İBB Başkanlığı düşünüp düşünmediğini sormamız üzerine ise Başkan Çalık, şunları söyledi:

“Kendi sorumluluk alanım dışındaki konularda konuşmak istemiyorum. CHP’de bir kurultay süreci başladı. Siyasetin genelinde bir değişim arzusu var. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden bunu konuşmak çok da doğru değil gibi geliyor bana… Biz memleket için çalışıyoruz, bayrak için ve vatan için… Dolayısıyla tüm siyaset için bir değişim ihtiyacı var. Siyaset algısının değişmeye ihtiyacı var. Genel başkanımız kurultay sürecini başlattı. Biz de bu süreçlere dahil olacağız. Onun dışında bir yerel siyasetçi olarak bir şey söylemek çok uygun düşmez. Ben sadece Beylikdüzü’nde yapacaklarıma konsantre olmuş durumdayım.”

Erdoğan'ın hedefinde İmamoğlu var: İstanbul'u fetret devrinden çıkartacağızErdoğan’ın hedefinde İmamoğlu var: İstanbul’u fetret devrinden çıkartacağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.