İmamoğlu’ndan israf eleştirisi yapan Erdoğan’a ‘sekiz uçak’ hatırlatması

İBB Başkanı İmamoğlu, kendisine 'israf' eleştirisi yapan Erdoğan'ın sekiz uçağı olduğunu söyleyerek ''Sayın Cumhurbaşkanı mı bana kamu parasını korumayı öğretecek?'' diye sordu.

Siyaset 29 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu / Fotoğraf: Shutterstock

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “2027 Avrupa Oyunlar- İstanbul” imza törenine katılacağı Roma gezisine 45 gazetecinin yer aldığı 73 kişilik kafile eşlik etmişti. Gezinin tüm masraflarının İBB bütçesinden karşılanması ise eleştirilere neden olmuştu.

Bir tepki de ‘beklenmedik’ yerden özel uçağıyla ve onlarca gazeteciyle sürekli yurt dışı gezileri yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan gelmişti. Erdoğan dün “Kimse kusura bakmasın ama milletin cebinden basın mensuplarına özel uçakla Roma turu yaptırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz” demişti.

TV100’de konuşan İmamoğlu, Erdoğan’a şöyle yanıt verdi: “Sayın Cumhurbaşkanı mı bana kamu parasını korumayı öğretecek? Almanya cumhurbaşkanı bile bir uçak kullanırken, sen sekiz uçak kullanıyorsun bu ülkede. İsrafın daniskasını anlatırım saatlerce.”

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ısrarla aradığını ancak görüşemediklerini belirten İmamoğlu şunları söyledi: “Bunu kimseye de söylemedim, ilk defa açık açık söylüyorum. En son bayramda ısrarla aradığımda cevap verdi. Ulaşamamıştım birkaç kez. En son çaldı ve cevap verdi. Ben bayramını tebrik ettim o da seçim sonucumu tebrik etti. Kurultaydan sonra aradım, ulaşamamıştım. Kırgın olabilir, belki telefona bakmak istemedi. Ben kırgın olduğunu düşünmüyorum. ‘Kırgınım’ derse niçin kırgınsınız derim.”

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun ‘hançerlendim’ sözüne ilişkin de “Muhatap alacağım bir tarif değil, hayatımda hiç öyle bir insan olmadım” dedi.

Kılıçdaroğlu: Adaylık aklımın ucundan bile geçmiyordu

Kılıçdaroğlu iki gün önce katıldığı bir yayında şunları söylemişti: ”Ben boşuna sırtımdan hançerlendim demiyorum. Beraber yola çıktığınız, birlikte mücadele ettiğiniz, kavgayı beraber verdiğiniz, illa sen Cumhurbaşkanı adayı ol diyen arkadaşlar sonra dönüp size tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın takdirine sunayım. Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu. MYK’da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da sizin mutlaka olmanız lazım denildi, her toplantıda bunlar söylendi. Düne kadar bana aday ol diyen sen değil miydin? Hayatım boyunca dayatma kültüründen gelmediğim için böyle bir şey hiç yapmadım.”

Kemal Kılıçdaroğlu ‘Beni zorla aday yaptılar’ demiş…Kemal Kılıçdaroğlu ‘Beni zorla aday yaptılar’ demiş…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.