İmamoğlu’ndan Kurum’a: İstanbul konusunda acemiliğiyle dillere düşen sayın aday

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Alibeyköy’deki lojistik merkezinin açılışında konuştu. AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum'un açıkladığı projeyi eleştiren İmamoğlu “İstanbul konusunda acemiliğiyle dillere düşen sayın aday” dedi.

Siyaset 4 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Eyüpsultan Alibeyköy’deki lojistik merkezinin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu AK Parti’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un kendisini suçladığı projeyi anlattı.

Murat Kurum 18 Şubat’ta “Haliç’te projesi, yatırımı, kredisi her şeyi hazır olan o Silahtarağa Arıtma Tesisini iptal ettiler. Orada dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğiniz bir tören yaptılar, ‘Temel Atmama Töreni’. Yapraklardan alkış bekleyerek o töreni yaptılar, para harcadılar” demişti.

İmamoğlu Kurum’un sözlerine şu yanıtı verdi:

“Silahtarağa’da bu arkadaşlar bir arıtma tesisi yapmıştı, biz yapmama kararı aldık. Niçin? Çünkü bir tarafta Baltalimanı’nda açtığımız biyolojik arıtma tesisi, diğer tarafta Yenikapı’daki tesis. Biyolojik arıtma tesisine döndürüyoruz. Her iki taraftaki arıtma tesisleri bu bölgenin ileride artacak nüfusuna rağmen kapasitesini karşılayacak seviyede olduğu için o projenin gereksiz olduğunu tespit ettik ve ihale aşamasındayken bugünün parasıyla milyarlarca liralık yatırımı yapmadık. Silahtarağa’da o beton proje oraya girseydi neredeyse 200 bin metrekareye yakın alan heba olacaktı. O yemyeşil alanı arıtma havuzlarıyla Haliç’in kıyısına konduracak akla sahip bunlar. Biz bunu yaptırmadık. Ve diğer tesislerle bu ihtiyacı karşıladık.”

Kurum için “İstanbul konusunda acemiliğiyle dillere düşen sayın aday” diyen İmamoğlu “Proje açıklamasında o projeye gelince yapacaklarını söylemiş. Ben tabii o detayı dinlemedim ama belediye başkan adayımız Mithat Bülent Özmen dedi ki, böyle bir vaatte bulunmuşlar. O kadar bihaber ki İstanbul’dan… Hatta bunu şöyle, ‘yapmadığını yapacağız’ diye ilan etmiş. Bunu özellikle Alibeyköy’e, Eyüpsultan’a, Kağıthane’ye anlatın. Sizin önünüzdeki o dünya güzeli Haliç’in kıyısına hala inatla ‘o projeyi yapacağım’ demek kadar cahillik olamaz. Ama bu konuda Eyüpsultan halkı, Kağıthane halkı gereğini yapacaktır” diye konuştu.

İmamoğlu sözlerinin devamında Aksaray’daki Emniyet Otogarı diye bilinen alanı Alibeyköy’e taşımak istediklerini, ancak bunun engellendiğini söyledi.

İBB Başkanı kaymakamlıktan polislere “tarafsız kal” talimatı gittiğini, valiliğin de kendilerine hak vermesine karşın harekete geçmediğini anlattı. İmamoğlu “Tam bir ali cengiz oyunu. Böyle şey olmaz. İstedikleri zaman yürütmeyi durdurma alıyorlar! Milletin malı birilerine peşkeş çekiliyor!” diye tepki gösterdi.

İmamoğlu devamında seçimleri hatırlatarak “Ben şimdi ne düşünüyorum biliyor musunuz? Bu otogarın sahibi kim ya da arkasındakiler kim? Düşünmüyorsam namerdim. Bu kural tanımazlık, bu milleti hiçe saymanın biteceği tarihtir 31 Mart” diye konuştu.

Metro adımlama polemiği

İmamoğlu açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurum’un “230 km metro sözü verdin, sekiz km yaptın, bak sayıyorum” diyerek sekiz adım saydığı görüntüler için İmamoğlu “Sadece şimdi bir hafta içinde açacağımız metrolar 20 km’nin üzerinde. Gelsin birlikte adımlayalım isterse, bakalım adımlayabilecek mi? Ben o görüntüleri izleyemedim, çünkü üzülüyorum onun adına” dedi.

Murat Kurum'dan İmamoğlu'nun TV çağrısına yanıt: Samimi değilMurat Kurum’dan İmamoğlu’nun TV çağrısına yanıt: Samimi değil

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.