İmamoğlu’ndan seçim çalışması yapan bakanlara: Başka işiniz yok mu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AK Parti adayları lehine seçim çalışmalarına katılan bakanlara tepki gösterdi. İmamoğlu "İşin gücün yok mu senin? Sizin başka işiniz yok mu" dedi.

Siyaset 27 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu seçime beş gün kala İstanbul’un ilçelerini gezmeye devam etti. Üsküdar’daki mitingde konuşan İmamoğlu AK Parti adayları lehine seçime çalışmalarına katılan bakanları eleştirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar son dönemde katıldıkları etkinliklerde AK Parti adaylarına oy istemiş, bakanların seçim çalışmasına katılmasına muhalefet tepki göstermişti.

İmamoğlu “İstanbul’da dersine çalışmadığını başka kim düşünüyor? 17 bakan arkadaşı. Öyle düşünmeseler Ankara’dan buraya niye gelsinler? Artı bir, Cumhurbaşkanı da geldi. Hepsi toplandı geldi. Hoş geldi sefa geldi. Bunlara misafirperverlik yapacak mıyız? 2019’daki gibi, 23 Haziran’daki gibi… 806 bin kez misafirperverliğe hazır mıyız? Ankara’dan 17 bakan geldi ya, Cumhurbaşkanı geldi ya… Ciddi tarafı şu; devletin bakanı olmak şerefli bir görevdir. Atanmış kişilersiniz siz, bakan olarak görev yapacaksınız. İçinde dışişleri bakanı var, adalet bakanı var, içişleri bakanı var, ekonomi bakanı var… Dönsene Ankara’ya, işin gücün yok mu senin? Sizin başka işiniz yok mu?” diye konuştu.

‘Döneminin yarısı tatilde geçti’ dedi, arşiv açıldı: 10Haber’den Erdoğan ve İmamoğlu’nun izin belgeleri‘Döneminin yarısı tatilde geçti’ dedi, arşiv açıldı: 10Haber’den Erdoğan ve İmamoğlu’nun izin belgeleri

İmamoğlu ayrıca ekonomiyi de eleştirip “Ekonomiyi perişan ettiler. Üsküdar’da yine bizim yaptığımız Mimar Sinan Meydanı ve Otoparkı’nın olduğu yerde Kent Lokantamız var. Açılalı bir sene oldu olmadı… 226 bin 950 kişi Kent Lokantamızdan faydalanmış” dedi.

İmamoğlu AK Parti’nin adayı Murat Kurum’a gönderme yaparak “Bu Kent Lokantasını küçümseyen dersini çalışmamış ithal aday var ya, ah bunu bir anlayabilse” diye konuştu.

Seçmenlere seslenen İmamoğlu “Birkaç gün sonra mühür size gelecek. Mührü doğru yerde kullanacaksınız. Bu kullanacağınız mühür, sizlerin geleceği adanı en önemli kararın onayı olacak. İstanbul’da zaten işiniz kolay. İki aday var. O zaten 31 Mart’a kadar çalışsın, hayat dersi alsın, sonra Ankara’ya yollayacağız” dedi.

İmamoğlu CHP’nin Üsküdar adayı Sinem Dedetaş’a da oy istedi.

İmamoğlu: AK Parti döneminde 147, CHP’de ise 1019 soruşturmaİmamoğlu: AK Parti döneminde 147, CHP’de ise 1019 soruşturma

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.