İmamoğlu’ndan yargı krizi değerlendirmesi: Can Atalay’ın yeri Meclis’tir

Sözcü TV'de gündemi değerlendiren İBB Başkanı İmamoğlu Can Atalay'ın tutukluluğu hakkında konuştu, "Şu anda ülkemizde Can Atalay TBMM'de değilse büyük bir hukuki suç işleniyor. Can Atalay acilen TBMM'deki koltuğuna oturmalıdır" dedi.

Siyaset 29 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Sözcü TV’de Senem Toluay Ilgaz moderatörlüğünde Sözcü Yazarı Uğur Dündar, Sözcü TV Sunucusu İpek Özbey ve Sözcü Yazarları İsmail Saymaz ile Deniz Zeyrek’in sorularını yanıtladı.

İmamoğlu Sözcü TV yayınında soruları yanıtladı.

İmamoğlu PKK saldırılarında yaşamını yitiren askerler ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Manisa’da katıldığı asker cenazesinde yaşanan provokasyon ile ilgili değerlendirmelerde bulundu, “Bu ülkede bir hükümet var. Hükümet bu ülkenin her alanını yönetiyor. Böylesi vahim olaylar yaşandığında öyle enteresan bir dünya var ediyorlar ki, yani sanırsınız ki hükümet yok bu ülkede, hükümet bir anda muhalefete dönüşüyor ve bir anda muhalefet suçlu duruma geliyor. Vatan haini ilan ediliyor birileri. Linç girişimlerine varıncaya kadar bir şeyler organize ediliyor. Bu da sanki normalmiş gibi ama hükümetin fertleri ama hükümetin paydaşları çıkıp muhalefete laf etmeyi kendilerine marifet görüyorlar. Ama bu milletin vicdanında karşılık görmeyecek. Terörün artmasının ya da terörle ilgili tedbir alınmamasının sorumlusu hükümettir. Hükümetin sorumlusu da sayın Cumhurbaşkanı’dır. Hesap vermesi gereken kişi odur” diye konuştu.

‘Can Atalay’ın yeri Meclis’tir’

AYM tarafından iki kez hak ihlali kararı verilmesi ve derhal tahliye edilmesi istenmesine rağmen dosyası yeniden Yargıtay’a gönderilen Can Atalay hakkında da konuşan İmamoğlu “Can Atalay’ın yeri TBMM’dir. Eğer şu anda ülkemizde Can Atalay TBMM’de değilse büyük bir hukuki suç işleniyor. Can Atalay acilen TBMM’deki koltuğuna oturmalıdır. Türkiye’de yargı sistemini sınıfta bırakıyorsunuz. Türkiye’deki demokrasiyi, anayasal hakları sınıfta bırakıyorsunuz. Dünyaya karşı rezil oluyoruz. Sırası geldiğinde bir başka ülkenin talimatıyla hapisten birini serbest bırakıp uçağa bindirip ülkesine yollayabiliyorsunuz” dedi.

‘Oturulur konuşulur halledilir’

İYİ Parti Lideri Meral Akşener isim vermeden İmamoğlu ve Yavaş’ı eleştirmiş, “savaş açtılar” demişti. Akşener’in bu tavrı sorulan İmamoğlu “Hiçbir şekilde üstüme alınmadım” dedi. İmamoğlu “Hiç üzerime alındığım tarafı yok. Üzüldüğüm tarafları var ama gün gelir abla kardeşi ile oturur, karşılıklı oturulur halledilir bu meseleler diye düşünüyorum” diye konuştu.

Can Atalay'a tahliye yok: Mahkeme AYM kararını yine tanımadıCan Atalay’a tahliye yok: Mahkeme AYM kararını yine tanımadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.