İmamoğlu’nu hedef alan ‘İETT otobüsü bozuldu’ kampanyası AK Parti’nin reklam filmi çıktı

İBB AK Parti'nin İstanbul’da bozuk olmayan bir özel halk otobüsünün şoförüyle anlaşıp bozukmuş gibi gösterdiğini, sonra da set kurup çekim yaptığını açıkladı. İBB o filmin çekimlerini yayınladı.

Siyaset 14 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Daha önce ‘bozuk asansör ve yürüyen merdiven’ kumpaslarını ortaya çıkaran İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu kez de ‘bozuk otobüs’ reklamını suç üstü yakaladı.

İBB Haber tarafından paylaşılan videoda bozuk olmayan bir özel halk otobüsünün şoförüyle anlaşılarak bozukmuş gibi gösterildiği, sonra da set kurulup çekim yapıldığı belirtildi.

Paylaşılan görüntülerde olanlar şöyle anlatıldı videoda:

İETT’ye bağlı özel halk otobüsünün denetim sırasında görev yerinden çok uzağında olduğu tespit edildi.

Bahçeköy durağında olan otobüsle ilgili incelemede Beykoz Kavacık bölgesinde çalıştığı, sefer günü ise araç sahibinin talimatıyla şoförün sisteme ‘arıza’ bilgisi girip sefere çıkmadığı anlaşıldı. Otobüsün reklam filminin çekildiği Eyüpsultan bölgesine gittiği tespit edildi. Görüntülerde aracın yol kenarına alındığı ve orada çekim ekibi ve malzemesi olduğu görüntülerde gözüküyor.

Araç içindeki konuşmalardan reklam filminin Ak Parti için yapıldığı için söylenirken reklam filminde paylaşılan görüntülerde otobüsün bozuk olduğunu göstermek için sis efekti yapıldığı, arka kapıda bekleyen yolcuların ise otobüsü itmeye çalıştığı kameralara yansıdı.

Videoda şoförün ruhsatının iptal edildiği de belirtildi.

İETT otobüsü yön levhası direğine çarptı: Yaralılar varİETT otobüsü yön levhası direğine çarptı: Yaralılar var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.