İstanbul’da açılış polemiği: Kurum ‘davet yok’, İmamoğlu ‘davetiye var’ diyor

İstanbul'un başkan adayları Kurum ile İmamoğlu arasında davetiye polemiği var. İmamoğlu kendisine davetiye geldiğini söylerken Kurum 'Bakanla konuştum, davet edilmedi' diyor. Davetin adresiyse metro açılışı.

Siyaset 24 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu.

Yerel seçime kısa süre kalmasıyla birlikte adayların söylemleri de sertleşiyor. Özellikle İstanbul’da AK Parti’nin adayı Murat Kurum ile CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu arasında sık sık polemik yaşanıyor. Bunlardan biri de ‘davetiye’ tartışması oldu.

Kurum Sancaktepe’de Sivaslılar Buluşması programında konuştuktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “İlk kez; Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma Bakanı tarafından davet edildim” söylemi hakkında sorusunu yanıtlayan Kurum, “Başkan İstanbul’da yaşamadığı için kendi kendine hayali davetler yapıyor. Ben dün Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış” dedi.

‘Bana gelen davetiyeyi biliyorum’

Kurum’un bu sözleri Belgradkapı Karasurları’nın açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu’na soruldu. Kurum’un 26 Şubat’ta yapılacak olan Sirkeci- Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına kendisinin davet edilmediği iddiasıyla ilgili soruya “Gerçekten böyle mi söyledi? İlginç. Bununla gurur duydu yani. Ben buna cevap vermeyeyim de buna bu şekilde cevap veren akla şaşırıyorum. Mesela böyle bir şey olsa ki yok ÇED raporu konusunda yalan konuşan biri bu konuda da yalan konuşuyor. Bir yere davet edilmedim diye mutlu mu oldu? Allah akıl fikir versin. Bize bir davet yapıldı ama süreci pazartesi göreceğiz. Ben bakanla görüşmedim bana gelen davetiyeyi biliyorum. Çok üzüntü verici. Biz bu açılışlarımızda devlet birimlerimize, Cumhurbaşkanı bile davet yollarız. Davet etmek bizim kültürümüz. İcabet etmek kültürümüzde inancımızda var. Bundan mutlu olan belediye başkan adayı. Allah akıl versin” şeklinde cevap verdi.

Öte yandan İmamoğlu Murat Kurum’un “Kandil uzlaşısının adayı İmamoğlu’dur” sözlerine de yanıt verdi. İmamoğlu “Çok acemi bir arkadaşmış. Kendi mi söylüyor başkaları mı söyletiyor anlamadık. Allah akıl versin. Öyle bir boğulacaklar ki…İftira siyasetinde per perişan olacaklar” dedi.

Kurum'u destekleyen Çiller'e İmamoğlu'ndan 'ballı börek'li yanıtKurum’u destekleyen Çiller’e İmamoğlu’ndan ‘ballı börek’li yanıt

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.