İYİ Parti Ankara il teşkilatından Akşener’e destek

İYİ Parti Ankara İl Teşkilatı, Meral Akşener'e destek verdi. İl Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, "81 ilde kendi adaylarımızla hür ve müstakil siyasetimizle tek başımıza, milletimizin huzuruna çıkacağımıza ve Genel Başkanı'mızın her zaman bir adım arkasında duracağımıza söz veriyoruz" denildi.

Siyaset 10 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Ankara İl Teşkilat Başkanı Akif Sarper Önder, İYİ Parti Ankara ilçe başkanları ile Genel Başkan Meral Akşener’e destek açıklaması yaptı.

Önder ve ilçe başkanları, parti genel merkezinin ek binasının önünde açıklama yaptı.

İYİ Parti Ankara İl Teşkilat Başkanı Önder, gazetecilere yaptığı açıklamada, milletten değil, pazarlıktan medet uman ittifak siyasetini reddettiklerini belirterek, “Önüne gelenin siyasi çıkarlarına göre manevra yapmaya kalktığı Türk milliyetçiliğinin gür sesini duyuracağımıza, 81 ilde kendi adaylarımızla hür ve müstakil siyasetimizle tek başımıza, milletimizin huzuruna çıkacağımıza ve Genel Başkanı’mızın her zaman bir adım arkasında duracağımıza söz veriyoruz.” dedi.

Türk milletine hak ettiği bir seçenek sunmak için “kibrin yüksek dağlarıyla mücadeleye çıktıklarını” söyleyen Önder, şunları kaydetti:

“Türk milletine, asaletine yakışır bir gelecek sunmak için batılın kör karanlığıyla mücadeleye çıkıyoruz. Türk milletini zengin, güçlü ve mutlu bir Türkiye’ye kavuşturmak için vasatlık dipsiz kuyusuyla mücadeleye çıkıyoruz. 85 milyon Türk milletine, hür ve müstakil İYİ Parti’yi göstermeye geliyoruz. Ankara teşkilatları olarak hür ve müstakil İYİ Parti’yi göstermeye, 81 ilde tek başımıza milletin karşısına çıkmaya hazır olacağımızı, Genel Başkanı’mız ve partimizin yanında tam destek verdiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

İl Başkanı istifa etmişti

İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda (GİK) alınan kararla birlikte yerel seçimlere 81 ilde ittifaksız gidilmesi parti içerisinde tartışma yarattı. İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu ve beraberindeki yöneticiler, yerel seçimlerde Ankara’da işbirliğine gidilmemesi üzerine istifa etmişti.

Köylüoğlu ve ekibi Ankara’da Mansur Yavaş’ın desteklenmesi gerektiği görüşünü savunuyordu.

10Haber’e konuşan Köylüoğlu istifa kararının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın arayarak ‘Hayırlı olsun’ dediğini söylemişti.

Mansur Yavaş'tan istifa eden İYİ Partili Köylüoğlu'na 'Hayırlı olsun' telefonuMansur Yavaş’tan istifa eden İYİ Partili Köylüoğlu’na ‘Hayırlı olsun’ telefonu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.